V Zrečah in na Rogli zadovoljni s turističnimi boni

Podjetje Unitur je zadovoljno s poletno sezono v Termah Zreče in na Rogli, saj se je veliko Slovencev odločilo izkoristiti turistične bone v njihovih destinacijah.
Fotografija: Akumulacijsko jezero na Rogli. FOTO: arhiv 
Odpri galerijo
Akumulacijsko jezero na Rogli. FOTO: arhiv 

Julija so v Uniturju zabeležili 24.375 nočitev, kar je 31 odstotkov več kot julija lani. Več kot polovica gostov iz Slovenije pa je pri svojem obisku koristila turistični bon.

Zasedenost skupnih nastanitvenih zmogljivosti je bila 77-odstotna, realizirali so tudi 30 odstotkov več prihodkov od prodaje kot julija lani. Letošnja poletna sezona je sicer močno zaznamovana z razmerami, povezanimi z epidemijo novega koronavirusa, ki z varnostnimi ukrepi in priporočili za preprečevanje širjenja bolezni spreminjajo ustaljene vzorce delovanja, pa tudi načine, kje in kako preživljamo svoj prosti čas.

Zato so v Uniturju uvedli t. i. Uniturjev Plus Standard, ki zagotavlja brezkontaktni terminal za merjenje telesne temperature gostov, celostno razkuževanje sob z zameglitvijo prostora in vsakodnevno preventivo merjenje telesne temperature pri zaposlenih. V skladu s trendi na globalnem turističnem trgu in strateškimi usmeritvami podjetja Unitur so se v zadnjih letih intenzivno usmerjali tudi v razvoj doživljajske ponudbe na prostem, kar se je v spremenjenih pogojih, ki jih določa nova realnost, izkazalo za pravo odločitev.
Terme Zreče. FOTO: arhiv
Terme Zreče. FOTO: arhiv

Poleg že obstoječe športne infrastrukture, urejenih in označenih pohodnih in kolesarskih poti ter razvite wellness in kulinarične ponudbe, so v zadnjih letih ponudbo za družine na Rogli obogatili s prenovljeno Škratovo učno potjo, Pohorsko vasico z didaktičnimi igrali za najmlajše in Jezernikovim vodnim parkom, medtem ko se je doživljajska ponudba za sprostitev nadgradila s Čutno potjo Natura in Energijskim parkom Rogla ter potjo lesenih kipov.

Sočasno so v Termah Zreče odprli medgeneracijski vadbeni park na prostem ter nadgradili vsebino in kakovost ponudbe na področjih zdravstva, wellnessa in kulinarike.

Posebno atrakcijo še vedno predstavlja Pot med krošnjami Pohorje, medtem ko obiskovalce Rogle, še posebej družine z otroki, v teh dneh še posebej pritegne sprehod po prenovljeni in virtualizirani Škratovi učni poti, ki je eden prvih primerov združevanja trajnostnega razvoja turistične ponudbe s tako imenovano 4.0 tehnologijo v turizmu.

Čeprav je poletna sezona trenutno na vrhuncu, se v Termah Zreče in na Rogli že intenzivno pripravljajo na jesenske mesece.

Več iz rubrike