V prenovo hotela Kempinskega bo vloženih 6,5 milijona evrov

V okviru obnove bodo preoblikovali vseh tamkajšnjih 78 sob in suit. Poudarek bo na minimalističnem sodobnem videzu s pridihom destinacije.
Fotografija: Kempinski Palace hotel. Foto: Marko Feist
Odpri galerijo
Kempinski Palace hotel. Foto: Marko Feist

V hotelu Kempinski Palace Portorož se je začela dvoletna prenova, skupno vredna 6,5 milijona evrov. Predvidoma pozno spomladi bodo končali že začeta dela 3,5 milijona evrov vredne obnove modernega dela hotela, nadaljnje tri milijone evrov bo lastnik, MK Group, v obnovo vložil še v naslednjih dveh letih.

Poudarek obnove modernega dela hotela, v okviru katere bodo preoblikovali vseh tamkajšnjih 78 sob in suit, bo na minimalističnem sodobnem videzu s pridihom destinacije. Za celostno podobo dizajna je poskrbel ljubljanski studio POKE Design, so sporočili iz hotela Kempinski Palace.

image_alt
V Kopru gradijo nov sodoben večnamenski hotel za aktivne goste

Popolnoma bodo prenovili prostore, ob tem pa bodo investirali tudi v različne sistemske spremembe, posodobitve programske in strojne opreme, razvoj Wi-Fi omrežja ter v prilagoditev konferenčnega centra željam novodobnega organizatorja srečanj.

Nadgradnja in širitev savn, fitnesa in centra dobrega počutja

Nadgradili in razširili bodo tudi območje savn, fitnesa in centra dobrega počutja. Hotelski bari, restavracije in zajtrkovalnica bodo dobili nove sedežne garniture in pohištvo, poleg tega bodo v vseh sobah zamenjali vzmetnice, blazine in odeje.

V prihodnjih dveh letih bo skupina MK Group vložil dodatne tri milijone evrov v obnovo Palace dela hotela in ostalih območij, ki niso vključene v letošnjo fazo prenove.

Kempinski Palace hotel. Foto: Marko Feist
Kempinski Palace hotel. Foto: Marko Feist

»Prenova je usmerjena na področja, o katerih smo v preteklosti prejemali komentarje gostov, in je prilagojena tako, da še dodatno dvignemo zadovoljstvo gostov, kakovost hotela in posledično višje prihodke za hotel,« je načrte komentiral generalni manager hotela Kai Behrens.

Hotel, ki je avgusta 2020 praznoval 110. obletnico odprtja in je prejemnik več nazivov in nagrad, po besedah Behrensa ne bo spal na dosedanjih dosežkih. »Nikoli ne skrivamo, da ne želimo biti najboljši samo v Sloveniji, ampak v širši regiji, in prenova hotela nam to omogoča. Imamo srečo, da naše lastniško podjetje vidi enak potencial za dodatno rast in širitev poslovanja hotela kot mi,« je zaključil Behrens.

image_alt
Bled kmalu bogatejši za elitni petzvezdični hotel

Kempinski velja za začetnika portoroškega turizma

Ob odprtju 20. avgusta 1910 je imel portoroški hotel Palace 300 sob, številne luksuzne dvorane za obede in druženje, bare, prepoznaven vstopni del recepcije in garaže. Spadal je med najelitnejše hotele na Jadranski obali in velja za začetnika portoroškega turizma, kot ga poznamo danes.

Danes je hotel Kempinski Palace Portorož petzvezdični superior hotel. Odprt je bil leta 2008 in, kot so navedli v hotelu, pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna, ki ga je zasnoval francoski oblikovalec Jean-Claude Laville. Hotel ima 182 sob in apartmajev, spa center na 1500 kvadratnih metrih, šest konferenčnih sob z dnevno svetlobo, unikatno kristalno dvorano in zasebni park. Svojim gostom ponuja tudi dve a la carte restavraciji.

image_alt
Za nočitev v teh hotelih boste morali plačati vrtoglavo ceno

Več iz rubrike