V Kopru gradijo nov sodoben večnamenski hotel za aktivne goste

Hotel po imenu Capodistria naj bi zaživel v prihodnjem letu, nagovarja pa predvsem goste, ki si želijo aktivnega oddiha.
Fotografija: Hotel Capodistria, ki naj bi svoja vrata odprl v prihodnjem letu. Foto: arhiv investitorja
Odpri galerijo
Hotel Capodistria, ki naj bi svoja vrata odprl v prihodnjem letu. Foto: arhiv investitorja

V Kopru se je začela gradnja novega butičnega hotela Capodistria. Ta bo svoje goste sprejel predvidoma v drugi polovici leta 2023. Nahajal se bo nasproti pohištvenega centra Dipo ob trgovini Eurospin, poroča STA.

Šlo bo za butični in trajnostno naravnani hotel s štirimi zvezdicami. Objekt bo šestnadstropen, v njem pa bo 50 sob. Kot je zapisano na spletni strani investitorja, bo hotel sodoben, udoben, večnamenski in visokih standardov, še posebej pa bo namenjen aktivnim turistom, ki si želijo novih doživetij, kar ga bo ločevalo od drugih hotelov v bližini.

image_alt
All inclusive hoteli nudijo luksuz, vendar niso primerni za vse

Eno od osrednjih vodil novega hotela bo tudi trajnostni razvoj. Osebje bo goste tako nagovarjalo, da v Koper pridejo z vlakom ali avtobusom, na lokaciji pa bodo obiskovalcem ponudili vodene kolesarske ture in možnosti za pohodništvo. Gostom bodo predstavili tudi čim več drugih aktivnosti na morju.

Za ime Capodistria so se investitorji odločili, saj na tak način nagovarjajo goste v 500-kilometrskem radiju, katerim je Koper morda bolj znan po italijanskem imenu.

Investitor projekta je Rajko Vodišek, ki je v lokalnem okolju že znan po hotelu Vodišek

Direktor družinskega hotela in investitor je Rajko Vodišek, ki je zemljišče, na katerem se bo nahajal nov hotel, kupil pred 12 leti. V tem času so parcelo odplačali, večmilijonska investicija pa se bo financirala tako z lastnimi sredstvi kot s posojili. Kot je povedal Vodišek, gre za večgeneracijski projekt. Pričakuje pa, da bodo veliko vsoto denarja, ki so ga vložili v nastanek in zagon novega hotela, lahko s trdim delom odplačali v 20 letih.

image_alt
Bled kmalu bogatejši za elitni petzvezdični hotel

Vodišek je v lokalnem okolju sicer poznan že po hotelu Vodišek na Ogrlici. Vodiškova družina je športno navdahnjena. Njegov sin Toni Vodišek je namreč znan in uspešen kajtar. Izkušnje na tem področju jim tako niso tuje, pridobili pa so jih predvsem z udejstvovanjem na sinovih svetovnih prvenstvih.

Kot je dejal Vodišek, je dobra stran lokacije ta, da bo gostom ponujala dovolj miru za počitek, medtem ko jih bodo čez dan usmerili v različna doživetja na območju slovenske Istre. V te namene se nameravajo povezati tudi z lokalnimi ponudniki, kmeti in vinarji, s čimer bi gostom ponudili čim bolj pristno doživljanje lokalnega okolja.

Hotel Capodistria. Foto: arhiv investitorja
Hotel Capodistria. Foto: arhiv investitorja
Hotel Capodistria. Foto: arhiv investitorja
Hotel Capodistria. Foto: arhiv investitorja

Več iz rubrike