Donald Trump spet v posmeh

Republikanci so siti tega, da Trump še vedno spodbuja obtožbe o volilni goljufiji leta 2020.
Fotografija: Trumpovo obnašanje so označili za otročje. Foto: ERIN SIEGAL/REUTERS
Odpri galerijo
Trumpovo obnašanje so označili za otročje. Foto: ERIN SIEGAL/REUTERS

Republikanci so naveličani govora o volitvah leta 2020, zato se posmehujejo Trumpu, njegovo obnašanje pa so označili za otročje.

image_alt
Osupljiv dvorec, ki ga ima v lasti Trumpova hči

Politični in komunikacijski svetovalec, anketar in strokovnjak Frank Luntz je prepričan, da Donald Trump ni več isti človek, kot je bil pred enim letom, zato se mu za hrbtom vsi posmehujejo. Po njegovem mnenju so republikanci siti tega, da Trump spodbuja obtožbe o volilni goljufiji leta 2020.

Vedno manj podpornikov

Komentarje Luntza so spodbudile šale guvernerja New Hampshira Chrisa Sununa na račun nekdanjega ameriškega predsednika na nedavni letni večerji kluba Gridiron.

Večerjo Gridiron, ki se je odvijala minuli konec tedna v DC, nekateri opisujejo kot manjšo, a bolj ekskluzivno različico večerje združenja dopisnikov Bele hiše.

Donald Trump in Hillary Clinton. Foto:
Donald Trump in Hillary Clinton. Foto:

»Mediji me bodo pogosto spraševali, ali mislim, da je Donald Trump nor. In takole bom rekel: mislim, da ni tako nor, da bi ga lahko dali v umobolnico. Ampak mislim, da če bi bil v njej, ne bi več prišel ven,« je dejal Sunun.

Na te besede se je Luntz odzval, da ne pozna nobenega republikanca, ki bi bil presenečen nad besedami Sununa. Čeprav je glede na navedbe portala Daily Mail še vedno veliko Trumpovih podpornikov v stranki, ki pravijo, da je on najboljše upanje za ponovno pridobitev republikanske večine v kongresu leta 2022 in v Beli hiši leta 2024.

Strateginja kampanje republikanske stranke Susan Del Percio je v nedavnem intervjuju za MSNBC dejala, da sicer ima Trump veliko možnosti, vendar se število podpornikov zmanjšuje, predvsem zato, ker želijo republikanci iti naprej.

image_alt
Donald Trump preko skrivnostnih vlagateljev do milijarde dolarjev

Političnih namer še ne želi razkriti

Trump je po mnenju poznavalcev hitro okrepil podporo najbolj gorečih podpornikov, medtem ko je promoviral trditve, da so mu volitve ukradli.

Nekdanji vodja osebja Bele hiše Mick Mulvaney pa meni, da si lahko Trump sam pokvari politične načrte za leto 2024.

»Mimogrede, obstaja še ena oseba, ki bi ga lahko premagala – to je on sam. Donald Trump je včasih sam sebi najhujši sovražnik, ko gre za kampanjo,« je dejal Trumpov nekdanji direktor Urada za upravljanje in proračun.  

Glede na poročanje tujih medijev je Trump dejal, da bo svoje politične namere za leto 2024 objavil šele novembra. Sicer pa že prireja shode v ključnih zveznih državah.

image_alt
Trump se vrača na družbena omrežja

Več iz rubrike