Tiskanje hrane oziroma meso prihodnosti
KFC je v Moskvi odprl prvo »restavracijo prihodnosti«. Restavracijo zaznamuje visoka avtomatizacija, ki zagotavlja brezstično poslovanje.
Odpri galerijo
Restavracija s hitro prehrano KFC iz ameriškega mesta Louisville, je z namenom omejitve širjenja okužb odprla t.i. restavracijo prihodnosti. Ta je opremljena z roboti in omarami s hrano, ki omogočajo brezstično poslovanje, spreminja se pa tudi samo delovanje restavracije.
Medtem ko bodo gostje takoj zaznali osnovne spremembe restavracije pa se spreminja tudi ozadje, piše Zerohedge. Že tako bodo v restavraciji prevladovali roboti in umetna inteligenca, v ozadju pa bo po novem delovala tudi tehnologija 3D tiskanja hrane. Ta bo predvidoma tiskala kar znane piščančje nuggetse.
KFC je namreč vzpostavil partnerstvo s podjetjem 3D Bioprinting Solutions, ki v laboratoriju ustvarja piščančje meso, ki temelji na celični osnovi. Meso naj bi bilo skoraj povsem enako kot dejansko piščančje meso. Enaka naj bi bila tako okus, kot tudi oblika mesa, prvo tovrstno meso pa bo v restavraciji prihodnosti zaživelo še to jesen.
V laboratoriju ustvarjeno meso naj bi po besedah zastopnikov podjetja KFC imelo povsem enake mikroelemente kot originalno meso. Medtem se lahko izločijo tudi dodatki in škodljive snovi, ki so sicer prisotne v konvencionalno pridelani hrani. Umetna pridelava mesa je obenem tudi etično bolj sprejemljiva, saj tako ni prizadeta nobena žival. Kot zadnjo večjo prednost takšne pridelave mesa pa KFC še izpostavlja minimalen vpliv na okolje, saj bi s tem energijsko porabo kar razpolovili.
Celostna sprememba
Medtem ko bodo gostje takoj zaznali osnovne spremembe restavracije pa se spreminja tudi ozadje, piše Zerohedge. Že tako bodo v restavraciji prevladovali roboti in umetna inteligenca, v ozadju pa bo po novem delovala tudi tehnologija 3D tiskanja hrane. Ta bo predvidoma tiskala kar znane piščančje nuggetse.
PREBERITE TUDI:
KFC je namreč vzpostavil partnerstvo s podjetjem 3D Bioprinting Solutions, ki v laboratoriju ustvarja piščančje meso, ki temelji na celični osnovi. Meso naj bi bilo skoraj povsem enako kot dejansko piščančje meso. Enaka naj bi bila tako okus, kot tudi oblika mesa, prvo tovrstno meso pa bo v restavraciji prihodnosti zaživelo še to jesen.
Prednosti novega mesa
V laboratoriju ustvarjeno meso naj bi po besedah zastopnikov podjetja KFC imelo povsem enake mikroelemente kot originalno meso. Medtem se lahko izločijo tudi dodatki in škodljive snovi, ki so sicer prisotne v konvencionalno pridelani hrani. Umetna pridelava mesa je obenem tudi etično bolj sprejemljiva, saj tako ni prizadeta nobena žival. Kot zadnjo večjo prednost takšne pridelave mesa pa KFC še izpostavlja minimalen vpliv na okolje, saj bi s tem energijsko porabo kar razpolovili.
Več iz rubrike
Zgodba avtomobilskega dobavitelja v postopku transformacije
Zapleten proces prehajanja iz klasičnih montažnih postopkov v nove proizvodne procese
Razbijamo mite: kako resnično voditi finance podjetja
Ste podjetnik, ki skrbi za finance v podjetju? Če vas zanima, kako do finančne varnosti in uspešnosti, se prijavite na brezplačni webinar Bilance niso finance.