Težnje po krajšem delovnem času vse glasnejše

Rezultati Adeccove globalne raziskave so pokazali, kakšne spremembe delovnega okolja si lahko obetamo v prihodnje.
Fotografija: Ljudje želijo delati pametneje in ne dlje časa. Foto: Jure Eržen / Delo
Odpri galerijo
Ljudje želijo delati pametneje in ne dlje časa. Foto: Jure Eržen / Delo

Prejšnji teden je izšla druga edicija Adeccove globalne raziskave Resetting Normal 2021: Defining the new era of work, v katero je bila vključena tudi Slovenija. Rezultati dajejo vpogled v delovne prakse, vedenje in odnos zaposlenih in bodo pomagali organizacijam, da bi se prilagodile in razvijale v pravo smer.
 
image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

V raziskavo so bile vključene naslednje države: Argentina, Belgija, Brazilija, Kanada, Kitajska, Danska, Finska, Grčija, Mehika, Nizozemska, Norveška, Poljska, Romunija, Švedska, Švica, Turčija in Slovenija. Vsi anketiranci so stari med 18 in 60 let, zaposleni so za polni delovni čas, njihovo delo pa poteka v pisarni.
 

Ključne ugotovitve raziskave

 
Hibridno delo ne zmanjšuje produktivnosti
 
Vsak posameznik je zgodba zase. Podjetja in vodje morajo najti ustrezno ravnovesje med delom na daljavo in pisarniškim delom ter se sprijazniti z dejstvom, da ni idealne rešitve, ki bi ustrezala vsem. Vsakega zaposlenega je treba obravnavati individualno in poiskati personalizirano rešitev, ki prinaša zadovoljstvo na obeh straneh.
 
Foto: AndreyPopov / Getty Images
Foto: AndreyPopov / Getty Images

Ustvarja se potreba po krajšem delovnem tednu
 
Ljudje želijo delati pametneje in ne dlje časa. Ohranjanje fleksibilnosti in avtonomije v delovnem procesu jim predstavlja svobodo in zagotovilo, da se lahko razvijajo znotraj podjetja, v katerem delujejo. Podjetja morajo razviti kulturo zaupanja, da bodo v koraku s časom.
 
Dober vodja bo moral zaupati zaposlenim
 
Vodje v podjetjih morajo znati spodbujati dobro kulturo in ohranjati timsko delo. Zaupati morajo zaposlenim, da bo delo dobro opravljeno, izražati empatijo ter poskrbeti za varno psihološko okolje.
image_alt
Kot najstnik brezdomec, danes uspešen podjetnik in milijonar

O Adeccu

 
Adecco Skupina, s sedežem v Zurich v Švici, je največji svetovni ponudnik rešitev upravljanja s človeškimi viri. Z več kot 3200 zaposlenimi in približno 100 enotami v več kot 60 državah ponuja široko izbiro storitev. Dnevno s podjetji povezuje približno 700.000 zaposlenih. Storitve, ki jih ponuja, spadajo v kategorije začasnega zaposlovanja, stalnega zaposlovanja, kariernih prehodov in razvoja talentov, kot tudi zunanjega izvajanja storitev in svetovanja. Skupina Adecco spada v skupino največjih globalnih podjetij Fortune Global 500.
 

Več iz rubrike

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.

Zgodovina potrjuje: spet je čas za naložbo v plemenite kovine

Naložba v plemenite kovine v času krize zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti. Z naraščanjem inflacije namreč denar izgublja vrednost.