Svet kapitala: Pot do zmage

Tokratno tematsko številko poslovnega tednika Svet kapitala smo posvetili slovenskim izvoznikom. Kje smo dobri in kje so še možnosti za izboljšave?
Fotografija: Pot do zmage. Svet kapitala. Foto: A. S. H.
Odpri galerijo
Pot do zmage. Svet kapitala. Foto: A. S. H.

»Moramo širiti izvoz v Afriko, Azijo, Srednjo in Južno Ameriko, ne le zaradi morebitne prihajajoče recesije, ampak da uravnotežimo sodelovanje s svetom,« je na Delovi poslovni konferenci, ki je v sredo potekala v ljubljanski Kristalni palači, dejal zunanji minister Miro Cerar. Kaj so še povedali mnogi pomembni govorci na konferenci, lahko preverite TUKAJ, kaj smo pripravili v tiskani izdaji, pa preberite v spodnjih vrsticah.

Milka Bizovičar ugotavlja, da je pogosto velika ovira za delo v tujini (nezadostno) znanje tujega jezika, namreč, delodajalci pri uporabi tujega jezika pričakujejo suverenost, kar je lahko precejšen izziv. Temu morajo biti kos predvsem direktorji prodaje, prodajni predstavniki in drugi specialisti za posamezna delovna področja, saj prav ti najpogosteje hodijo v tujino.

»Trgovinske vojne so dobre in v njih je lahko zmagati,« je zatrdil Donald trump, ko je začel svoj križarski pohod proti Kitajski oz. velikemu trgovinskemu primanjkljaju, ki ga imajo ZDA s to državo. Zdaj je podobo vojno napovedal še Evropski uniji. Kako bo ta odgovorila, razmišlja Klemen Košir, ki je na poslovni konferenci Izvažajmo pametneje – kako krepiti vrednost slovenskega izvoza, tudi vodil panel kako do kadrov, ki povečujejo konkurenčnost na mednarodnih trgih.

Vsebinski partner konference, Inštitut za strateške rešitve (ISR), v Svetu kapitala piše tudi o iskanju izvoznih priložnosti. Ugotavljajo, da se podjetja prevečkrat zanašajo na marketing in promocijo, zanemarjajo pa druge, prav tako pomembne vidike. Kateri so to, preberite že jutri v poslovenem tedniku Svet kapitala in na tej spletni strani.

               Ker vam privoščimo dobre zgodbe. | Svet kapitala.

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Štajerskih termah gneča - mestna središča so prazna

Turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk.

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

Komentarji: