Svet kapitala: Kdo pa vas na skrivaj opazuje?

O anonimkah bomo tokrat pisali v poslovni prilogi Svet kapitala. Ste tudi vi že kakšno dobili?
Fotografija: Kdo vas na skrivaj opazuje? Vam bo napisal anonimko? Foto: A. S. H.
Odpri galerijo
Kdo vas na skrivaj opazuje? Vam bo napisal anonimko? Foto: A. S. H.

V aktualni številki poslovnega tednika Svet kapitala bomo pisali tudi o anonimkah. Ne morete si misliti, koliko jih je, in kaj vse lahko povedo dektektivi - tudi o polnih predalih anonimnih pisem, ki jih imajo posamezni zaposleni in podjetja. A anonimke nimajo le negativne konotacije, pač pa obstajata obe plati, dobra in slaba. Po eni strani so novodobni žvižgači, ki si jih družba želi, saj avtorji opozarjajo na napake, lahko pa hitro nastopijo s tiste temne strani, kjer jih avtorji izrabljajo in na zahrbten način sporočajo svoje nezadovoljstvo, pri naslovniku želijo povzročiti le nelagodje ...Objavljamo tudi obširno reportažo z Delovega dogodka Mobilnost 2019, ki se je minuli teden zgodil v Kristalni palači in kjer smo se seznanili s situacijo, v kateri je Slovenija ta trenutek z vidika mobilnosti. Še enkrat opozarjamo, da brez sprememb nam (ljudem) tudi trije planeti ne bodo dovolj. Kje bi bil prostor za spremembe po mnenju mnogih govornikov na konferenci, pišemo v Svetu kapitala.

Množična gradnja nepremičnin po Ljubljani je pritegnila tudi naše oko. Analizirali smo gradnje in ugotavljamo, da Ljubljana doživlja pravi investicijski razcvet. Koliko časa bo trajal in ali lahko novogradnje potisnejo cene nepremičnin navzdol, ugotavlja Manja Pušnik.

Svet kapitala že jutri v vaših rokah Foto: A. S. H.
Svet kapitala že jutri v vaših rokah Foto: A. S. H.
Simona Drevenšek piše, da je Živalski vrt Westminster privabil rekordno število novih naročnikov - zakaj je oglaševalska kampanja Oliverja Egana, ki je angleške politike ob brexitu prikazal kot živali v živalskem vrtu, požela takšen uspeh, razkrivamo v jutrišnji številki Sveta kapitala.

Govorili smo tudi z Damirjem Skomino, ki je sodil na najprestižnejši nogometni poslastici v sezoni, v finalu Lige prvakov, in (ponovno) opravil odlično delo. Kako to vemo? Ker se po končani tekmi o njej s sodniškega vidika ni prav nič govorilo. Kako Slovenec, ki je že od leta 2003 mednarodni sodnik, ohranja svojo mirnost in osredotočenost, preberite na zadni strani, kjer vas čaka stalna rubrika Vsakdanje navade uspešnih.

                                                  Svet kapitala | Ker vam privoščimo dobro branje.

Več iz rubrike

aktualno

Slovenski proizvajalec sladoledov Leone krepi prisotnost v tujini

Družba Incom s sedežem v Ajdovščini ima za sabo uspešno leto. Zdaj načrtuje krepitev proizvodnje in širitev na tujih trgih.

aktualno

Najbolje prodajani avtomobili v Evropi, Ameriki in po svetu

Evropski vozniki smo v prejšnjem letu zvesto prisegali na malce manjše avtomobile, medtem ko so prebivalci Severne Amerike še vedno nori na 'pickupe'.

aktualno

Takšno je stanje v EU in VB po Brexitu

23. junija 2021 je preteklo točno pet let, odkar so prebivalci Združenega kraljestva na referendumu glasovali za izstop iz Evropske Unije.

aktualno

Bill Gates s subvencioniranjem pomaga državam do ničelnih emisij

Gatesov sklad Breakthrough Energy Catalyst namerava investirati 15 milijard dolarjev v čiste tehnologije.

Komentarji: