Študentka za neizdani knjigi podpisala vsaj milijon funtov vredno pogodbo

Britanska študentka z nigerijskimi koreninami Faridah Abike-Iyimide (21) je podpisala vsaj milijon funtov vredno pogodbo za prvenec Ace of Spades in še za en roman brez naslova.
Fotografija: Avtorica upa, da bo njen prvenec temnopoltim mladim dal vedeti, da si zaslužijo srečen konec. Prvi avtoričin roman bo izšel junija prihodnje leto. FOTO: Natee Meepian / Shutterstock
 
Odpri galerijo
Avtorica upa, da bo njen prvenec temnopoltim mladim dal vedeti, da si zaslužijo srečen konec. Prvi avtoričin roman bo izšel junija prihodnje leto. FOTO: Natee Meepian / Shutterstock  

Ace of Spades sodi v kategorijo mladinske literature in bi lahko bil preplet televizijskih serij Opravljivka ter Get Out. Zgodba poteka v elitni zasebni šoli, v kateri neznani vir začne širiti govorice o dveh temnopoltih učencih.

»Ob vseh protestih in institucionalizirani škodi, ki jih temnopoltim povzročajo državne ustanove, se lahko temnopolte osebe počutijo, kot da za njih ni prostora ali da nimajo svetle prihodnosti,« je dejala Faridah Abike-Iyimide, ki na univerzi Aberdeen študira angleščino in kitajščino. »Želim si, da vedo, da sem knjigo napisala zato, da lahko vidijo, da obstaja luč na koncu tunela,« je dodala.


Roman vključuje teme, ki so avtorici zelo blizu, kot so homofobija, temnopolta skupnost, institucionaliziran rasizem in raznolikost mišljenja med temnopoltimi, je njene besede povzel britanski Belfast Telegraph.

V Veliki Britaniji bo roman Ace of Spades izdala založba Usborne Publishing, v ZDA pa založba Macmillan. Pri Usborne Publishing so napovedali, naj bralci pričakujejo »eksploziven dijaški triler, ki seže globoko v srce institucionaliziranega rasizma«.

Več iz rubrike

aktualno

Odpoklic: Nemška agencija opozarja na napako v Teslinih vozilih

Nemška agencija za cestni promet KBA pravi, da ima 59.000 vozil Tesla napako v programski opremi.

aktualno

Zaradi vročine je v živalskem vrtu na razpolago tudi sladoled

Poletna vročina vpliva tudi na živali v ljubljanskem živalskem vrtu, zato oskrbniki poskrbijo za pravilne življenjske pogoje.

aktualno

V ZDA naj bi poskušali aretirati ženske, ki bi splav opravile drugje

Ameriški predsednik Biden predvideva, da bodo določene zvezne države poskušale aretirati tiste ženske, ki bodo potovale, da opravijo splav.

aktualno

Norveška je začela vojno s prirejenimi telesi v oglasih

Retuširane ali prirejene slike, ki se uporabljajo v komercialnih oglasih na Norveškem, morajo od včeraj naprej vsebovati enotno obvestilo o tem.

Komentarji: