Sonja Šmuc zapušča GZS

Sonja Šmuc bo skladno s sporazumnim dogovorom 28. februarja zaključila mandat generalne direktorice Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).
Fotografija: Sonja Šmuc. FOTO: Samec Blaž / Delo
Odpri galerijo
Sonja Šmuc. FOTO: Samec Blaž / Delo

Do imenovanja ter nastopa funkcije novega generalnega direktorja bo kot v. d. to delo opravljal izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček. Ob tem so v GZS začeli z aktivnostmi za iskanje novega generalnega direktorja.

»V času zadnjih treh let se je Gospodarska zbornica Slovenije pod vodstvom predsednika Boštjana Gorjupa in dosedanje generalne direktorice Sonje Šmuc uspešno finančno stabilizirala in kadrovsko okrepila,« so sporočili iz zbornice.
Mitja Gorenšček. FOTO: Blaž Močnik / Delo
Mitja Gorenšček. FOTO: Blaž Močnik / Delo


Glavna dejavnosti GZS je bila in ostaja prizadevanje za interese gospodarstva in prijazno poslovno okolje. V tem obdobju je zbornica, kot so spomnili, na številnih področjih uspela s svojimi predlogi. V zadnjem letu so bili najbolj aktivni pri spremljanju zaostrenih razmer, ki jih je povzročila epidemija covida-19 ter aktivno vpeti v oblikovanje protivladnih zakonodajnih paketov za blažitev posledic epidemije.Tudi v prihodnje se bo GZS zavzemala za interese gospodarstva, pri čemer je bila vzpostavitev šestih strateških svetov zbornice močno orodje pri teh prizadevanjih in povezovanjih, so prepričani.

Na GZS so že stekle aktivnosti iskanja novega kandidata za mesto generalnega direktorja, ki naj bi bil predvidoma imenovan na eni od prihodnjih seji upravnega odbora zbornice.
 
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike