Slovenka prejemnica naziva evropska osebnost leta

Mag. Edita Krajnović, direktorica podjetja Mediade, je evropska osebnost leta za razvoj stroke internega komuniciranja.
Fotografija: Edita Krajnović. Foto: arhiv Mediade
Odpri galerijo
Edita Krajnović. Foto: arhiv Mediade

Mag. Edita Krajnović, direktorica podjetja Mediade, je evropska osebnost leta za razvoj stroke internega komuniciranja. Razglasili so jo na slavnostni podelitvi strokovnih nagrad evropskega združenja internih komunikatorjev FEIEA, ki je potekala ta četrtek. Častno diplomo za osebnost leta je združenje letos podelilo prvič.   

FEIEA Grand Prix osebnost leta je strokovni poklon vrednosti internega komuniciranja. Z njo v evropskem združenju nagrajujejo strokovnjake za interno komuniciranje, izjemne vodje in vplivneže, ki s svojim delom izkazujejo odličnost, vplivajo in delajo razliko, so zapisali v komisiji izbora. Po 25 letih nagrajevanja nacionalnih prejemnikov priznanj FEIEA Grand Prix za odmevne projekte in kampanje na področju internega komuniciranja so letos prvič nagradili tudi evropsko osebnost leta.

image_alt
Proizvajalec Mozartovih kroglic zaradi pandemije v stečaj

Doprinos k uveljavljanju stroke na nacionalni in evropski ravni

Komisijo je Edita Krajnović prepričala s svojo zavzetostjo, posluhom in etičnim delom, s katerimi skozi različne projekte deli svoje znanje in doprinaša k boljšemu razumevanju in uveljavljanju stroke internega komuniciranja na nacionalni in evropski ravni.

»Četudi se nanaša na osebo, priznanje sprejemam v skupnem imenu sodelavcev v podjetju Mediade, podjetij in organizacij, s katerimi sodelujemo ter kolegic in kolegov internih komunikatorjev. Na mednarodnem parketu je to priznanje slovenski stroki internega komuniciranja in razlog za ponos stanovskega društva PRSS. Priznanje je hkrati zaveza za naprej, da še naprej utiramo trajnostne poti ustvarjanja vrednosti in dosegamo dobre rezultate na pravi način in smo skupaj sila dobrega,« je ob razglasitvi izpostavila Krajnovićeva.

image_alt
Najdražja mesta na svetu v letu 2021

Ostali trije nominiranci iz Velike Britanije, Portugalske in Belgije

Krajnovićevo so kot edino slovensko predstavnico za nagrado nominirali v Sekciji za interno komuniciranje s potrditvijo upravnega odbora Slovenskega društva za odnose z javnostmi PRSS. Slovensko društvo je med osmimi državami članicami evropskega združenja, ki za nagrado predlagajo svoje nacionalne predstavnike. Članice so še Švica, Danska, Italija, Španija, Portugalska, Belgija in Velika Britanija. Predstavniki slednjih treh držav so bili nominirani še za veliko nagrado evropske osebnosti leta.

Edita Krajnović. Foto: arhiv Mediade
Edita Krajnović. Foto: arhiv Mediade
»Edita Krajnović je s svojo ekipo zaslužna, da je dobilo interno komuniciranje svoj prostor v številnih organizacijah v Sloveniji. Zato smo jo kot društvo, ki povezuje strokovnjake s področja odnosov z javnostmi, z velikim veseljem in enoglasno nominirali za priznanje FEIEA. Prejeto priznanje je tudi potrditev, da imamo v Sloveniji izjemne komunikatorske osebnosti, ki jim ploskajo na mednarodni ravni. Editi za osvojeno priznanje iskreno čestitam in se veselim nadaljnjih sodelovanj med Mediadami in našim društvom,« je dejala Tina Cipot, predsednica PRSS.

Nagrade FEIEA Grand Prix so podelili še v ostalih osmih kategorijah, s katerimi prepoznavajo odličnost komunikatorjev na evropski ravni in spodbujajo izmenjavo najboljših praks v internem komuniciranju.

Utemeljitev nagrajenke

Mag. Edita Krajnović je direktorica v podjetju Mediade. Poklicno pot je začela kot asistentka za poslovne finance na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer se je uveljavila tudi kot nosilka izvirnih in učinkovitih strokovnih seminarjev za podjetja. Strokovni izziv jo je vodil v poslovno prakso, kjer je najprej kot direktorica trženja in nato kot izvršna direktorica poglabljala področji trženja in managementa. V podjetju GV Revije (izdajatelj Gospodarskega vestnika) je vodila prodajno ekipo.

Družbena inovatorka in soustvarjalka več prebojnih gospodarskih projektov

Za izvirno publikacijo Podjetniki v podjetju, namenjeno razvoju kulture inovativnosti in talentov, je v soavtorstvu leta 2006 prejela bronasto priznanje GZS OZ Ljubljana za inovacijo. Je vodja metodologije Zlata nit: izbor zaposlovalca leta in Gazela: izbor najboljših med najhitreje rastočimi podjetji. Avtorica vrste strokovnih člankov na področju vodenja sodeluje tudi v izvršnem uredništvu MQ revije Združenja Manager in vodi delovno skupino za sodobno voditeljstvo. Je soustanoviteljica družbeno odgovorne pobude za promocijo STEM poklicev med mladimi Inženirke in inženirji bomo!

image_alt
Radovljica: Od festivala čokolade do prve butične čokoladnice

Slovensko stroko internega komuniciranja povezala na prvi Konferenci internega komuniciranja KIK

Na svoji profesionalni, kakor tudi življenjski poti ves čas skrbi za povezovanje in sodelovanje projektov, ekip, posameznikov, različnih institucij in sistemov. Zato je v osrčju njenega delovanja prav (interna) komunikacija. Edita Krajnović skupaj z ekipo zaposlenih v podjetju Mediade s šolo integralnega komuniciranja (ŠIK) skozi svoje storitve skrbi za razvoj stroke internega komuniciranja v Sloveniji in jo dviguje na nove ravni, tako med malimi, srednjimi kot velikimi podjetji v Sloveniji. Letos so na njeno pobudo naredili nov preboj v povezovanju stroke internega komuniciranja v Sloveniji na področju teorije/akademije in prakse s prvo Konferenco internega komuniciranja (KIK).

Več iz rubrike