Savdijci grozijo z novo naftno vojno

Savdska Arabija bi lahko razglasila naftno vojno z Angolo in Nigerijo, poroča The Wall Street Journal.
Fotografija: princ Abdulaziz bin Salman, svojim oblastem izdal ultimat. FOTO: Hamad I Mohammed / REUTERS
Odpri galerijo
princ Abdulaziz bin Salman, svojim oblastem izdal ultimat. FOTO: Hamad I Mohammed / REUTERS

Marca letos je Savdska Arabija razglasila naftno vojno z Rusi, da bi ohranila cene na ravni 50 dolarjev za sodček - povečala je proizvodnjo, zaradi česar je cena nafti močno padla.

Vojna se je končala aprila, ko so se države članice OPEC + in nekatere druge države dogovorile o zmanjšanju proizvodnje na 9,7 milijona sodčkov na dan.Včeraj je The Wall Street Journal poročal, da Angola in Nigerija nista v celoti izpolnili svojih obveznosti iz novega dogovora. Zaradi tega je Savdski minister za energetiko, princ Abdulaziz bin Salman, svojim oblastem izdal ultimat - zahteval je, da preloži načrte za zmanjšanje proizvodnje, kar bi nadomestilo neizpolnjene obveznosti ostalih držav.

Angoli in Nigeriji je zagrozil z dejstvom, da bo Savdska Arabija - da bi spodkopala njihovo gospodarstvo - začela trgovati z nafto po znižanih cenah.
 

Več iz rubrike

aktualno

V Zrečah in na Rogli zadovoljni s turističnimi boni

Podjetje Unitur je zadovoljno s poletno sezono v Termah Zreče in na Rogli, saj se je veliko Slovencev odločilo izkoristiti turistične bone v njihovih destinacijah.

aktualno

Direktor Turizma Bohinj: Ni nas treba učiti, kako naj delamo in nam očitati, da…

Direktor Turizma Bohinj Klemen Langus izpostavlja potrebo po uravnoteženosti med lokalnim okoljem in turizmom, ki je v tem oziru lahko zgolj na drugem mestu.

aktualno

Izola, Portorož, Piran: Nabito polne plaže; prostora zmanjkuje

Slovenske obalne destinacije so zadovoljne s turističnim obiskom v prvem delu poletne sezone.

aktualno

Britanskemu trgu dela grozi črn konec leta

Številni zaposleni Britanci bi lahko s koncem vladne podpore izgubili službo. Britanski ekonomisti opozarjajo na brezno brez dna.

Komentarji: