Rusija napadla Ukrajino, prišlo je do prvih smrtnih žrtev

Umrlo naj bi najmanj sedem ukrajinskih vojakov, 15 je ranjenih, 19 pa jih še pogrešajo.
Fotografija: Foto: MANU BRABO/AFP
Odpri galerijo
Foto: MANU BRABO/AFP

V ruskih letalskih napadih na Ukrajino je po podatkih Kijeva umrlo najmanj sedem ukrajinskih vojakov, še 15 jih je ranjenih. Proruski separatisti so medtem sporočili, da so po ruskem vdoru v vzhodno Ukrajino zasedli dve manjši mesti. Gre za mesti Stancija Luganska in Šastija, so navedli.

Ukrajinsko notranje ministrstvo je sporočilo, da je bilo v ruskih napadih na Ukrajino doslej ubitih najmanj sedem ukrajinskih vojakov, še 15 pa jih je bilo ranjenih. Poleg tega 19 vojakov pogrešajo, so navedli po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

image_alt
Zaradi ukrajinsko-ruske krize poskočile cene nafte

Ukrajinska obmejna straža pa je sporočila, da je bil v obstreljevanju ob krimski meji ubit tudi en njihov pripadnik.

Obmejna straža je navedla še, da so ruske kopenske enote vdrle v Rusijo iz več smeri. V teh enotah so bili tudi tanki.

Proruski separatisti so medtem sporočili, da so zasedli dve manjši mesti Stancija Luganska in Šastija. Prečkali so tudi reko Siverski Donec, po kateri je doslej potekala razmejitvena črta med njimi in ukrajinsko vojsko.

Tudi ukrajinske oblasti v Kijevu so potrdile, da so proruske sile vstopile na ozemlja pod nadzorom ukrajinskih sil, poroča dpa.

image_alt
Trump se vrača na družbena omrežja

Ursula von der Leyen in Charles Michel napovedala nove sankcije proti Rusiji

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in predsednik Evropskega sveta Charles Michel sta danes napovedala nove sankcije EU proti Rusiji, potem ko je ta sprožila invazijo na Ukrajino. Prvi sveženj ukrepov je EU sprejela v sredo. Nov sveženj naj bi med drugim vključeval prepoved dostopa ruskih bank do evropskih finančnih trgov.

Predsednika sta v izjavi za javnost še enkrat obsodila 'rusko agresijo proti Ukrajini'. Rusija s tem krši mednarodno pravo ter spodkopava evropsko in mednarodno varnost in stabilnost, sta zapisala.

»Rusijo pozivava, naj takoj ustavi nasilje, umakne svojo vojsko iz Ukrajine ter v celoti spoštuje ukrajinsko ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost,« sta dodala.

image_alt
Zasebno letalo, s katerim leti Elon Musk

Več iz rubrike

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

aktualno

Odpadke iz zahoda nezakonito vozijo v srednjo in vzhodno Evropo

Zločini proti okolju so deležni več pozornosti, odkar so podnebne politike postale ključnega pomena, v najnovejšem poročilu ugotavlja Europol.

Komentarji: