Rok za oddajo letnih poročil tudi letos podaljšan

Podaljšanje obeh rokov določa zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu, ki je bil pred kratkim sprejet.
Fotografija: Finančna uprava RS v Ljubljani. Foto: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Finančna uprava RS v Ljubljani. Foto: Leon Vidic/Delo

Roki za predložitev letnih poročil Agenciji RS za javnopravne evidence in storitve ter za oddajo davčnih obračunov Finančni upravi RS (Furs) so bili zaradi epidemije covida-19 podaljšani že v letu 2021 in 2020.

Obračune davka od dohodkov pravnih oseb in obračune akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti morajo zavezanci vložiti pri Fursu, kjer so spomnili, da je 30. aprila sobota, zato je skrajni rok za oddajo torek, 3. maj. Do omenjenega datuma se podaljšuje tudi rok za priglasitev ugotavljanja davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov.

image_alt
Koliko znašajo minimalne plače po posameznih evropskih državah?

Podaljšanje rokov veseli predvsem računovodje

Podaljšanje obeh rokov določa zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu, ki ga je DZ sprejel v začetku minulega tedna. Vlada je vanj zapisala pomoč podjetjem in kmetijstvu zaradi dviga cen energentov, podaljšanje rokov za oddajo davčnih obračunov in letnih poročil pa so poslanci vanj dodali med obravnavo v DZ na predlog poslanskih skupin koalicije.

Podaljšanja rokov bodo veseli predvsem računovodje, katerim so interventni zakoni za pomoč ob epidemiji ter drugi protikoronski ukrepi v času od izbruha epidemije covida-19 spomladi 2020 znatno povečali obseg dela.

image_alt
Evropske države z najdaljšim starševskim dopustom

Več iz rubrike

aktualno

Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

Komentarji: