Robot kuhar, ki pripravlja zrezke za vegane

V izrealski restavraciji s hitro prehrano za pripravo brezmesnih zrezkov poskrbi kar robot.
Fotografija: Racheli Vizman iz podjetja SavorEat. Foto: JACK GUEZ /AFP
Odpri galerijo
Racheli Vizman iz podjetja SavorEat. Foto: JACK GUEZ /AFP

Izraelska veriga hitre prehrane ponuja zelenjavne zrezke, ki jih pripravi in skuha robot. Ta tudi prilagodi sestavine in način kuhanja zahtevam gostov, je povedala Racheli Vizman iz podjetja SavorEat, ki razvija nadomestne izdelke za meso.

To je prvič, da robot sam naredi gostu prilagojen hamburger, je pojasnila Vizmanova, sicer izvršna direktorica izraelskega starupa SavorEat, specializiranega za proizvodnjo alternativnih mesnih izdelkov.

image_alt
Osupljiv dvorec, ki ga ima v lasti Trumpova hči

Gostje prek aplikacije izberejo količino beljakovin, maščob in način priprave

Gostje lahko v restavracijah BBB prek aplikacije izberejo količino rastlinskih beljakovin ali maščob v svojem 'zrezku', pa tudi velikost in način priprave, je pojasnila po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

'Robot kuhar', ki je velik kot pečica, lahko naredi tri različne zrezke hkrati. Skupaj zmeša več sestavin, kot so fižol, krompir in čičerika, da naredi teksturo, ki spominja na pravo meso, je povedala Vizmanova, ki je leta 2018 podjetje ustanovila z dvema profesorjema s hebrejske univerze v Jeruzalemu.

image_alt
To so najdražja živila na svetu

Zrezki so pripravljeni v nekaj minutah in po zagotovilih Vizmanove ne vsebujejo živalskih proteinov ter so v skladu z judovskimi prehranskimi pravili košer.

Ahuva Turgeman, ki vodi verigo restavracij BBB, je izrazila upanje, da bodo s tem ustregli željam vegetarijancev, veganov in tudi fleksiterijancev, ki občasno posežejo po mesnih dobrotah.

image_alt
Velika Britanija: Božički plačani tudi več kot 900 evrov na dan

Več iz rubrike