Pri United Airlines bodo odpustili več sto necepljenih zaposlenih

Ameriška letalska družba bo odpustila 593 zaposlenih, ki so zavrnili cepljenje proti covidu-19.
Fotografija: Foto: Š Siegfried Modola / Reuters
Odpri galerijo
Foto: Š Siegfried Modola / Reuters

Ameriška letalska družba United Airlines bo odpustila 593 zaposlenih, ki so zavrnili cepljenje proti covidu-19. Poleg teh se je cepljenju doslej izognilo še 2000 dodatnih zaposlenih, ki se sklicujejo na zdravstveni ali religiozni razlog. Skupaj se tako v podjetju ni cepilo tri odstotke delovne sile. Letalski prevoznik je zadovoljen, saj gre za majhen delež.
image_alt
Na pot se odpravlja prvi avtodom na solarno energijo

Kot so v torek sporočili uradniki v United Airlines, je njihova cepilna politika uspešna. Že avgusta so namreč napovedali, da se bodo morali vsi njihovi zaposleni v ZDA cepiti in naložiti svoje cepilne podatke v sistem podjetja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
image_alt
Kitajski avtomobili bodo zavzeli svetovne ceste

Kmalu obravnava necepljenih zaposlenih, ki se sklicujejo na zdravstvene in religiozne razloge


To je storilo že več kot 99 odstotkov preostale delovne sile v letalske velikanu, je razvidno iz obvestila zaposlenim, pod katerim sta podpisana izvršni direktor Scott Kirby in predsednik Brett Hart.

United Airlines pa še pripravlja politiko za obravnavo tistih zaposlenih, ki se niso cepili in se pri tem sklicujejo na zdravstvene oziroma religiozne razloge.
image_alt
Litva poziva državljane, naj zavržejo Xiaomi telefone

V podjetju so prepričani, da ravnajo pravilno, saj da je njihov namen zavarovati zdravje zaposlenih, ki ga postavljajo na prvo mesto. »Vsakdo je varnejši, ko so vsi cepljeni, zahteva po cepljenju pa deluje,« je vodstvo še zapisalo v sporočilu zaposlenim.

Več iz rubrike