Video: Popolnoma novi Rolls-Royce Black Badge Ghost

Britanski proizvajalec luksuznih avtomobilov je leta 2016 z mislijo na samosvoje in bogate milenijce predstavil družino avtomobilov Black Badge.
Fotografija: Rolls-Royce Black Badge Ghost. Foto: Rolls-Royce
Odpri galerijo
Rolls-Royce Black Badge Ghost. Foto: Rolls-Royce

V zadnjih nekaj desetletjih se povprečna starost izjemno premožnih ljudi nenehno znižuje in nova generacija milijarderjev se noče držati ustaljenih konvencij. Da bi zadovoljil te samosvoje nadobudne milenijce, je Rolls-Royce predstavil družino avtomobilov Black Badge, ki predstavlja drznejšo interpretacijo njihove ultra luksuzne linije.

image_alt
Zgodovinski trenutek: Najhitrejše električno vozilo je letalo

Pred petimi leti je britanska znamka sicer debitirala z modeloma Wraith in Ghost nato pa so Black Badge 'interpretacijo' razširili še na druge modele. Novi model Black Badge temelji na drugi generaciji Rolls-Roycea Ghost, ki je debitiral pred nekaj več kot letom dni. Postal je že eden najhitreje prodajanih avtomobilov znamke z več kot 3500 naročili po vsem svetu, navaja spletna stran Luxury Launches.

Rolls-Royce Black Badge Ghost. Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce Black Badge Ghost. Foto: Rolls-Royce

Minimalizem

Kupci modelov Black Badge lahko izbirajo med katero koli izmed 44.000 »ready-to-wear« barv, vendar po navedbah britanske znamke večina strank naroča svoje avtomobile Black Badge v značilni črni barvi. Notranjost Black Badge Ghosta je enako minimalistično obdelana kot zunanjost, vendar se pri izbiri materialov in oblikovanju kabine niso zadrževali.

Pri Rolls-Roycu pravijo, da kupci modelov Black Badge raje upravljajo svoje avtomobile kot da bi se vozili na zadnjih sedežih. Mlajše generacije strank od svojih avtomobilov zahtevajo tudi bolj dinamične vozne lastnosti. Rolls-Royce je preoblikoval aluminijasto šasijo Ghosta s prostorskim okvirjem in jo opremil z obsežnejšimi zračnimi vzmetmi, da bi bila bolj prijazna do voznika.

Rolls-Royce Black Badge Ghost. Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce Black Badge Ghost. Foto: Rolls-Royce

Tudi 6,75-litrski motor V12 z dvema turbinama v luksuzni limuzini je bil dodelan, da bi imel več moči. Motor v različici z oznako Black Badge proizvede 592 konjskih moči. Cena novega vozila se sicer začne pri nekaj več kot 350.000 evrih.

image_alt
Najdražje avtomobilske znamke na svetu

Torsten Müller-Ötvös, izvršni direktor družbe Rolls-Royce Motor Cars je nedavno dejal: »Danes predstavljamo izdelek, ki predstavlja novo vrsto motornega vozila z oznako Black Badge, ki izkorišča minimalistično oblikovalsko obdelavo.« Pojasnil je, da je Black Badge Ghost »najčistejši« avtomobil iz družine Black Badge.

Več iz rubrike