Poljski naftni gigant razmišlja o nakupu mreže OMV v Sloveniji

Poljski naftni gigant PKN Orlen razmišlja, da bi v Sloveniji od avstrijskega OMV kupil mrežo 120 bencinskih črpalk.
Fotografija: FOTO: PKN Orlen
Odpri galerijo
FOTO: PKN Orlen

Kot poročajo poljski mediji, PKN Orlen ne izključuje interesa za vstop na maloprodajni trg v Sloveniji, je dejala Patrycja Klarecka, članica uprave PKN Orlen za maloprodajo.

OMV. FOTO: Peter Hartl
OMV. FOTO: Peter Hartl
»Analiziramo vse ponudbe, ki se pojavljajo v regiji, zato bomo analizirali tudi to,« je Klarecka novinarjem odgovorila na vprašanje, ali bi PKN Orlen morda želel vstop na slovenski trg v primeru umika avstrijskega koncerna OMV.
 
Predsednik družbe Daniel Obajtek je dodal, da je treba to vprašanje obravnavati v širšem kontekstu kot zgolj o morebitnem prevzemu mreže bencinskih servisov.
 
»Prav tako je vprašanje, od koga bomo odvisni v veleprodaji, ali bomo tam imeli skladiščne zmogljivosti. Takšna poteza je smiselna, ko nam uspe povezati celotno logistiko takega podjetja,« je poudaril.
 


Skupina PKN Orlen upravlja s šestimi rafinerijami na Poljskem, Češkem in v Litvi, dejavna pa je tudi na Poljskem in v Kanadi. Njeni konsolidirani prihodki od prodaje so leta 2020 dosegli nekaj manj kot 20 milijard evrov. Podjetje na newyorški borzi Wall Street trguje od leta 1999.
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

aktualno

Odpadke iz zahoda nezakonito vozijo v srednjo in vzhodno Evropo

Zločini proti okolju so deležni več pozornosti, odkar so podnebne politike postale ključnega pomena, v najnovejšem poročilu ugotavlja Europol.

aktualno

G7: Širjenje mednarodnega vpliva in zoperstavljanje Kitajski

Voditelji skupine G7 so v nedeljo, 26. junija, ponovno vzpostavili partnerstvo z novim imenom: 'Partnerstvo za globalno infrastrukturo in naložbe'.

Komentarji: