Poljski naftni gigant razmišlja o nakupu mreže OMV v Sloveniji

Poljski naftni gigant PKN Orlen razmišlja, da bi v Sloveniji od avstrijskega OMV kupil mrežo 120 bencinskih črpalk.
Fotografija: FOTO: PKN Orlen
Odpri galerijo
FOTO: PKN Orlen

Kot poročajo poljski mediji, PKN Orlen ne izključuje interesa za vstop na maloprodajni trg v Sloveniji, je dejala Patrycja Klarecka, članica uprave PKN Orlen za maloprodajo.

OMV. FOTO: Peter Hartl
OMV. FOTO: Peter Hartl
»Analiziramo vse ponudbe, ki se pojavljajo v regiji, zato bomo analizirali tudi to,« je Klarecka novinarjem odgovorila na vprašanje, ali bi PKN Orlen morda želel vstop na slovenski trg v primeru umika avstrijskega koncerna OMV.
 
Predsednik družbe Daniel Obajtek je dodal, da je treba to vprašanje obravnavati v širšem kontekstu kot zgolj o morebitnem prevzemu mreže bencinskih servisov.
 
»Prav tako je vprašanje, od koga bomo odvisni v veleprodaji, ali bomo tam imeli skladiščne zmogljivosti. Takšna poteza je smiselna, ko nam uspe povezati celotno logistiko takega podjetja,« je poudaril.
 


Skupina PKN Orlen upravlja s šestimi rafinerijami na Poljskem, Češkem in v Litvi, dejavna pa je tudi na Poljskem in v Kanadi. Njeni konsolidirani prihodki od prodaje so leta 2020 dosegli nekaj manj kot 20 milijard evrov. Podjetje na newyorški borzi Wall Street trguje od leta 1999.
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike