Nova slovenska platforma bo olajšala prehod na električne avtomobile

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) in podjetje Avant car sta ustanovila podjetje eFrend za ozaveščanje in izobraževanje o trajnostni mobilnosti.
Fotografija: Foto: Leon Vidic / delo
Odpri galerijo
Foto: Leon Vidic / delo

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) in podjetje Avant car sta ustanovila podjetje eFrend. Nova poslovna platforma združuje partnerje in ponudnike ter ozavešča in izobražuje o trajnostni mobilnosti. Obenem naročnikom omogoča prehod na električno mobilnost, so sporočili iz AMZS.
image_alt
Video: Slovaški leteči avtomobil uspešno prestal poskusno vožnjo

Poslovna platforma za e-mobilnost eFrend omogoča po besedah direktorice novoustanovljenega podjetja Maje Benko hitrejši in enostavnejši prehod slovenske družbe na električno mobilnost.

Na spletni strani je mogoče najti nasvete, informacije ter izdelke in storitve s področja električne mobilnosti. Del platforme je tudi spletna eKipedija, ki nudi izobraževanja o e-mobilnosti. V prihodnje bodo na voljo tudi poglobljene strokovne vsebine za tiste, ki bodo profesionalno delovali na tem področju.
image_alt
Finska zaradi nevarnosti omejuje uporabo električnih skirojev

Pri eFrendu so potrošnikom na voljo različni paketi, ki združujejo AMZS članstvo, souporabo 100-odstotno električnih vozil sistema Avant2Go ter druge vsebine in storitve s področja e-mobilnosti. Na spletni strani je prikazana tudi ponudba električnih polnilnic oziroma oskrbe z električno energijo tako doma kot na delovnem mestu, so še sporočili iz AMZS.
image_alt
Na pot se odpravlja prvi avtodom na solarno energijo

Več iz rubrike