Največji slovenski nepremičninski portal v roke tujcem

Podjetje Real Web, ki ima v lasti vodilne nepremičninske portale v več evropskih državah, je prevzelo 60-odstotni lastniški delež podjetja Nepremicnine.net.
Fotografija: FOTO: Facebook / Nepremicnine.net
Odpri galerijo
FOTO: Facebook / Nepremicnine.net

Leta 1999 ustanovljeni spletni portal je do danes postal vodilni nepremičninski portal v Sloveniji in tudi ena najbolj obiskanih spletnih strani v državi. Vsak mesec ga obišče okoli 800.000 obiskovalcev. Portal vključuje tudi nekaj drugih spletnih mest, povezanih z nepremičninami.

Prevzem portala Nepremicnine.net - vrednosti posla v podjetjih ne razkrivajo - krepi prisotnost mednarodne skupine Indomio, ki sodi pod okrilje podjetja Real Web, v Evropi. Skupina vključuje tudi največji nepremičninski medij v Italiji Immobiliare.it in največji nepremičninski medij v Grčiji Spitogatos.gr.


Soustanovitelj in izvršni direktor Nepremicnine.net Primož Jazbec je dejal, da jim sodelovanje s skupino Indomio pomeni strateško priložnost, saj jim zagotavlja pomembno tehnološko znanje za razvoj poslovanja. »To zagotavlja tudi dolgoročno rast kot rezultat najmočnejšega pozicioniranja v preostalih državah EU,« je dodal.

FOTO: Posnetek zaslona / Nepremicnine.net
FOTO: Posnetek zaslona / Nepremicnine.net
Soustanovitelj portala Immobiliare.it Silvio Pagliani je dejal, da Jazbeca in Aleša Ravnikarja, soustanovitelja portala, poznajo že nekaj let in so navdušeni nad začetkom sodelovanja z njima. »To sodelovanje nam omogoča, da še naprej gradimo vodilno nepremičninsko platformo v več državah Evrope,« je izpostavil.

Po besedah soustanovitelja in izvršnega direktorja Spitogatos.gr Dimitrisa Melachroinosa bo skupna blagovna znamka zahvaljujoč skupni tehnologiji še bolj prepoznavna.

Združevanje nepremičninskih portalov je v zadnjih letih pogosto, saj podjetja izkoriščajo prednosti skupne tehnologije in združevanja nepremičninskih podatkovnih baz.
 

Več iz rubrike