Največji slovenski nepremičninski portal v roke tujcem

Podjetje Real Web, ki ima v lasti vodilne nepremičninske portale v več evropskih državah, je prevzelo 60-odstotni lastniški delež podjetja Nepremicnine.net.
Fotografija: FOTO: Facebook / Nepremicnine.net
Odpri galerijo
FOTO: Facebook / Nepremicnine.net

Leta 1999 ustanovljeni spletni portal je do danes postal vodilni nepremičninski portal v Sloveniji in tudi ena najbolj obiskanih spletnih strani v državi. Vsak mesec ga obišče okoli 800.000 obiskovalcev. Portal vključuje tudi nekaj drugih spletnih mest, povezanih z nepremičninami.

Prevzem portala Nepremicnine.net - vrednosti posla v podjetjih ne razkrivajo - krepi prisotnost mednarodne skupine Indomio, ki sodi pod okrilje podjetja Real Web, v Evropi. Skupina vključuje tudi največji nepremičninski medij v Italiji Immobiliare.it in največji nepremičninski medij v Grčiji Spitogatos.gr.


Soustanovitelj in izvršni direktor Nepremicnine.net Primož Jazbec je dejal, da jim sodelovanje s skupino Indomio pomeni strateško priložnost, saj jim zagotavlja pomembno tehnološko znanje za razvoj poslovanja. »To zagotavlja tudi dolgoročno rast kot rezultat najmočnejšega pozicioniranja v preostalih državah EU,« je dodal.

FOTO: Posnetek zaslona / Nepremicnine.net
FOTO: Posnetek zaslona / Nepremicnine.net
Soustanovitelj portala Immobiliare.it Silvio Pagliani je dejal, da Jazbeca in Aleša Ravnikarja, soustanovitelja portala, poznajo že nekaj let in so navdušeni nad začetkom sodelovanja z njima. »To sodelovanje nam omogoča, da še naprej gradimo vodilno nepremičninsko platformo v več državah Evrope,« je izpostavil.

Po besedah soustanovitelja in izvršnega direktorja Spitogatos.gr Dimitrisa Melachroinosa bo skupna blagovna znamka zahvaljujoč skupni tehnologiji še bolj prepoznavna.

Združevanje nepremičninskih portalov je v zadnjih letih pogosto, saj podjetja izkoriščajo prednosti skupne tehnologije in združevanja nepremičninskih podatkovnih baz.
 

Več iz rubrike

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.

Zgodovina potrjuje: spet je čas za naložbo v plemenite kovine

Naložba v plemenite kovine v času krize zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti. Z naraščanjem inflacije namreč denar izgublja vrednost.