Nemčija se je za las izognila recesiji

Največje gospodarstvo v območju evra se je sicer v trimesečju okrepilo le za 0,1 odstotka, a je s tem kljub temu presenetilo analitike.
Fotografija: Recesije ne pričakujejo, a rast bo skromna. REUTERS
Odpri galerijo
Recesije ne pričakujejo, a rast bo skromna. REUTERS

Nemški BDP se je v tretjem četrtletju glede na drugo povečal za 0,1 odstotka, so sporočili iz Destatisa, nemškega statističnega urada. Po prvih ocenah zlasti na račun domače porabe.

Se je pa nemški BDP v drugem četrtletju skrčil za 0,2 odstotka, in ne le za 0,1 odstotka, kot ocenjeno pred tem, so danes objavili nemški statistiki. 
 


Priporočamo: Vzemi dežnik, napovedana je recesija


Recesije ne pričakujejo, a rast bo skromna zaradi že znanih razlogov: brexita, trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko, težav avtomobilske industrije.

  Več na delo.si
 

Priporočamo: Cena zlata – glasnik recesije?

 

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: