Najbolj zanesljive znamke rabljenih avtomobilov

Kateri rabljeni luksuzni avtomobili so najbolj zanesljivi in najugodnejši?
Fotografija: Audi A8. Foto: DejaVu
Odpri galerijo
Audi A8. Foto: DejaVu

Ko kupujemo avto si želimo, da bi lahko za čim manj denarja kupili najboljšega. Ker so novi luksuzni avtomobili precej dragi se veliko ljudi odloči za nakup rabljenega.

Nakup vozila iz druge roke lahko predstavlja velik izziv, saj luksuzna znamka še ne pomeni, da avto ni kvarljiv. Poznavalci priporočajo da se pred nakupom rabljenega avtomobila pozanimate o lastniku, zgodovini vzdrževanja, prevoženih kilometrih in drugih pomembnih podrobnostih.  

image_alt
Je bogatašem dovoljeno dirkati po nemških cestah?

Spletna stran Hotcars navaja nekaj najbolj zanesljivih in ugodnih rabljenih luksuznih avtomobilov.

Porsche Cayenne letnik 2010

Porsche Cayenne je vrhunski družinski SUV, pisan na kožo vsem, ki iščejo hiter, močan in športno-eleganten avtomobil za mestno vožnjo. Zelo močan terenec premore 410 konjskih moči, kar je poleg izjemne vodljivosti v zavojih najprivlačnejši atribut avta.

Porsche cayenne. Foto: Posnetek zaslona/Hotcars
Porsche cayenne. Foto: Posnetek zaslona/Hotcars

Cayenne Turbo S lahko doseže 96 kilometrov na uro v samo 4,7 sekunde. Za tak avto boste na trgu rabljenih avtomobilov morali odšteti nekaj manj kot 15.000 evrov.

Audi A8 letnik 2011

Prestižna limuzina z 4,2-litrskim motorjem navdušuje z vgrajeno tehnologijo in izjemno zmogljivostjo. Motor V8 v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom premore 372 konjskih moči.

Foto: Posnetek zaslona/Hotcars
Foto: Posnetek zaslona/Hotcars

Audi je uporabil to različico Audija A8 za predstavitev svoje najnovejše tehnologije, kot je inovativni vmesnik za tehnologijo v kabini in Googlova integracija z navigacijskim sistemom avtomobila, navaja Hotcars.

Na trgu rabljenih avtomobilov je zanj treba odšteti okrog 16.000 evrov.

image_alt
BMW: Električni SUV, ki spreminja barve

Infiniti FX35 letnik 2012

Na prvi pogled karavan deluje precej agresiven in hkrati razposajen, a dejstvo je, da gre za precej hitro vozilo, ki lahko stotico doseže v pičlih šestih sekundah.

Foto: Posnetek zaslona/Hotcars
Foto: Posnetek zaslona/Hotcars

Kot navajajo tuji mediji, je bil Infiniti FX35 letnik 2012 na podlagi odlične ocene za zmogljivost, zanesljivost in dizajn, nedavno ocenjen kot najboljše rabljeno vozilo.

Lexus RX letnik 2013

Standardni 3,5-litrski motor V6 ponuja izjemno zmogljivost z izhodno močjo 270 konjskih moči. JD Power z oceno 87/100 avto uvršča kot drugo najboljše premium SUV vozilo srednje velikosti. Cena za tak rabljen avtomobil se vrti okrog 20.000 evrov.

Foto: Posnetek zaslona/Hotcars
Foto: Posnetek zaslona/Hotcars

Mercedes-Benz GLK letnik 2014

Mercedes ne bi bil Mercedes, če ne bi izpolnil vsa vaša pričakovanja. GLK s 3,5-litrskim motorjem V6 in 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom premore dobrih 300 konjskih moči. Zahvaljujoč ECO Start/Stop sistemu pri mestni vožnji porabi le 9,8 litrov na 100 kilometrov prevožene poti.

Mercedes-Benz GLK. Foto: Posnetek zaslona/Hotcars
Mercedes-Benz GLK. Foto: Posnetek zaslona/Hotcars

Kot navaja Hotcars so lastniki tega luksuznega avtomobila najbolj navdušeni nad njegovo zanesljivostjo in okretnostjo. V ZDA naj bi prodali več kot 35.000 modelov, kar je za Mercedes-Benz rekord.

image_alt
Električni Yugo, ki bi ga proizvajal Rimac

Več iz rubrike