Na svetu trenutno 2755 milijarderjev; najmlajši je najstnik iz Nemčije

Profil sedanjega najmlajšega milijarderja na svetu - ki ni aktiven na nobeni večji družbeni platformi - je v popolnem nasprotju s prejšnjim imetnikom naslova.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

18-letni Kevin David Lehmann je vreden 3,3 milijarde dolarjev, potem ko je od očeta Guentherja Lehmanna podedoval delež v nemški verigi drogerij Drogeriemarkt (dm). Slednje je razvidno iz Forbesovega seznama milijarderjev, ki je bil objavljen 6. aprila.
 
Drogeriemarkt, vir Lehmannovega bogastva, je vodilna veriga drogerij v Nemčiji, ustanovljena leta 1974. Glede na spletno stran podjetja, samo v več kot 2000 trgovinah po vsej Nemčiji zaposluje preko 41.000 ljudi.
 
Po navedbah Forbesa niti Lehmann niti njegov oče nista aktivno vključena v podjetje, o družini pa je le malo znanega. Business Insider se je za komentar obrnil na dm. Lehmanna ni bilo mogoče dobiti za komentar, poročajo.
 
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock
Drugo mesto med najmlajšimi milijarderji na svetu letos zaseda 24-letni Wang Zelong iz Kitajske, vreden 1,5 milijarde dolarjev. Na tretjem in četrtem mestu sta norveški sestri Alexandra in Katharina Andresen, stari 24 in 25 let in vredni 1,4 milijarde dolarjev. Vsaka ima delež družinskega podjetja Ferd, večmilijardnega investicijskega podjetja.
 
Profil sedanjega najmlajšega milijarderja na svetu - ki ni aktiven na nobeni večji družbeni platformi - je v popolnem nasprotju s prejšnjim imetnikom naslova. V različici Forbesove lestvice za leto 2020 je naslov nosila zvezda resničnostne televizije in modna mogotka Kylie Jenner. Medtem ko je 23-letna Jenner letos padla s Forbesove lestvice milijarderjev, je bila leta 2019 pri svojih 21 letih imenovana za najmlajšo milijarderko na svetu, ki si je bogastvo ustvarila sama.
 

Na Forbesovem seznamu so zbrane informacije o najbogatejših osebah na svetu (zbrane do 5. marca letos), lestvico pa zasedajo samo tisti posamezniki, katerih neto vrednost presega milijardo dolarjev. Glede na seznam je na svetu zdaj 2755 milijarderjev – več kot kdaj koli prej.
 
Po pandemičnem letu 2020 so milijarderji namreč bogatejši kot kdaj koli prej, čeprav se ocene njihovih skupnih dobičkov razlikujejo. Glede na podatke Forbesa se je kolektivno bogastvo svetovnih milijarderjev povečalo za 8000 milijard na neverjetnih 13.100 milijard dolarjev. Poročilo Inštituta za politične študije je medtem pokazalo, da so svetovni milijarderji svojemu bogastvu od 18. marca 2020 do 18. marca 2021 dodali 4000 milijard dolarjev – bistveno manj od ocene Forbesa.
 

Več iz rubrike