Na Hrvaškem v Juliju več kot dva milijona turistov

Hrvaška je presegla število dva milijona turistov v mesecu juliju, kaže sistem eVisitor, ki vključuje turistični promet v komercialnem in nekomercialnem segmentu ter navtične listine.
Fotografija: FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Število turistov na Hrvaškem je enako 54-odstotkom prihodov v istem obdobju lani, je v ponedeljek sporočila Hrvaška turistična skupnost (HTZ).

Julija je bilo zabeleženih 14,7 milijona prenočitev turistov, kar je približno 59 odsotkov lanskega rezultata. Od skupnega števila prihodov so tuji turisti realizirali 1,8 milijona prihodov (51 odstotkov lanskega rezultata) in 12,5 milijona prenočitev (56 odstotkov lanskega rezultata), promet domačih turistov pa znaša 90 odstotkov lanskega rezultata in 78 odstotkov nočitev.»Izvajamo intenzivne promocijske, pa tudi tiste informativne kampanje, v katerih sporočamo, da je Hrvaška varna turistična destinacija,« je dejal direktor HTZ Kristjan Staničić in ocenil, da so dosedanji julijski turistični rezultati dobra napoved za avgust. Kot je dodal, je trenutno na počitnicah na Hrvaškem približno 700.000 ljudi.

Od 1. do 26. julija je po absolutnem številu prihodov vodilni trg Nemčija, ki je dosegla 92 odstotkov lanskega rezultata, sledita ji Slovenija z 91 odstotki lanskega rezultata ter Poljska in Češka s približno 82 odstotki lanskega rezultata, merjeno s prihodi v istem obdobju.

Destinacije z najvišjim številom prihodov doslej v juliju so Rovinj, Medulin, Crikvenica, Poreč, Umag in Split.
 
 

Več iz rubrike

aktualno

Zadnji dan turističnih bonov, neporabljena še skoraj petina

Podatki tik pred koncem unovčevanja kažejo, da bo neporabljena ostala skoraj petina vrednosti bonov oz. okoli 97 milijonov evrov.

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

Komentarji: