Na Hrvaškem v Juliju več kot dva milijona turistov

Hrvaška je presegla število dva milijona turistov v mesecu juliju, kaže sistem eVisitor, ki vključuje turistični promet v komercialnem in nekomercialnem segmentu ter navtične listine.
Fotografija: FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Število turistov na Hrvaškem je enako 54-odstotkom prihodov v istem obdobju lani, je v ponedeljek sporočila Hrvaška turistična skupnost (HTZ).

Julija je bilo zabeleženih 14,7 milijona prenočitev turistov, kar je približno 59 odsotkov lanskega rezultata. Od skupnega števila prihodov so tuji turisti realizirali 1,8 milijona prihodov (51 odstotkov lanskega rezultata) in 12,5 milijona prenočitev (56 odstotkov lanskega rezultata), promet domačih turistov pa znaša 90 odstotkov lanskega rezultata in 78 odstotkov nočitev.»Izvajamo intenzivne promocijske, pa tudi tiste informativne kampanje, v katerih sporočamo, da je Hrvaška varna turistična destinacija,« je dejal direktor HTZ Kristjan Staničić in ocenil, da so dosedanji julijski turistični rezultati dobra napoved za avgust. Kot je dodal, je trenutno na počitnicah na Hrvaškem približno 700.000 ljudi.

Od 1. do 26. julija je po absolutnem številu prihodov vodilni trg Nemčija, ki je dosegla 92 odstotkov lanskega rezultata, sledita ji Slovenija z 91 odstotki lanskega rezultata ter Poljska in Češka s približno 82 odstotki lanskega rezultata, merjeno s prihodi v istem obdobju.

Destinacije z najvišjim številom prihodov doslej v juliju so Rovinj, Medulin, Crikvenica, Poreč, Umag in Split.
 
 

Več iz rubrike

aktualno

V planinskih kočah naval Slovencev z boni, tujcev le peščica

Oskrbniki planinski koč letos tožijo o manjšem obisku gora in manj nočitvah kot pretekla leta. Upad je 25-odstoten, ponekod v visokogorju celo 50-odstoten.

aktualno

Na Hrvaškem več Slovencev kot v enakem obdobju lani

Na Hrvaškem so v prvih devetih dneh avgusta imeli več kot milijon turističnih obiskov in 7,2 milijona nočitev, kar je približno 70 odstotkov turističnih rezultatov iz enakega obdobja lani, sporoča HT…

aktualno

Nova katastrofa za kitajsko gospodarstvo

Hude poplave so uničile na tisoče hektarjev kmetijskih zemljišč na Kitajskem. Kmetje so utrpeli ogromno škodo, ko so padavine uničile pridelke riža, soje in koruze, piše CNN.

aktualno

Strah pred globalno revščino

Po napovedi številnih mednarodnih finančnih institucij bo ta kriza dosti globlja, kot je bila finančna 2008–2009. Za revne države so posledice virusa lahko katastrofalne: več kot tridesetim drž…

Komentarji: