Svet pred tempirano bombo stečajev

Vlade po vsem svetu se trudijo sprejemati ukrepe za pomoč podjetjem, prizadetim zaradi širjenja novega koronavirusa, vendar pa se svet sooča s tempirano bomo stečajev.
Fotografija: »Covid-19 je povzročil tempirano bombo,« opozarja poročiloFOTO: Andrew Angelov / Shutterstock
Odpri galerijo
»Covid-19 je povzročil tempirano bombo,« opozarja poročiloFOTO: Andrew Angelov / Shutterstock

Število podjetij, ki jim grozi stečaj, se je povečalo za tretjino, kaže študija skupine kreditnega zavarovanja Euler Hermes.

»Covid-19 je povzročil tempirano bombo,« opozarja poročilo, ki predvideva, da se bo število stečajev med letoma 2019 in 2021 povečalo za 35 odstotkov.Zavarovalna skupina je še izračunala, da bo kazalnik insolvenstnosti poskočil na najvišjo raven po letu 2009, ko je svet zajela globalna finančna kriza, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Največ stečajev med vodilnimi gospodarstvi pričakujejo v ZDA, kjer naj bi se število do leta 2021 povečalo za 57 odstotkov.

V Braziliji naj bi jih bilo za 45 odstotkov več, v Veliki Britaniji za 43 odstotkov in v Španiji za 41 odstotkov več. Predvidevajo, da se bo število stečajev na Kitajskem, kjer je novi koronavirus izbruhnil najprej, povečalo za 20 odstotkov, piše STA.

Več iz rubrike

aktualno

Operaterji vam morajo na dopustu nuditi enako kakovost kot jo domači

V EU morajo ponudniki storitev gostovanja od danes naprej nuditi enako kakovost gostovanja kot domači operaterji.

aktualno

Poljaki na svoji meji zgradili več kot 5-metrski jekleni zid

Poljska je včeraj sporočila, da je končala gradnjo jeklene pregrade na meji z Belorusijo.

aktualno

Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

Komentarji: