Na dražbi pristal James Bondov Rolex

Danes bo podjetje Bob's Watches na dražbi prodalo pet ročnih ur, ki so jih v filmih nosili znani hollywodski igralci.
Fotografija: Sean Connery v vlogi Jamesa Bonda. FOTO: COURTESY / GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Sean Connery v vlogi Jamesa Bonda. FOTO: COURTESY / GETTY IMAGES

Hollywoodski filmi dosegajo po celem svetu izjemno gledanost in priljubljenost. Nič nenavadnega torej ni, da je vse, kar je povezano z njimi, lahko tudi priložnost za povečanje prepoznavnosti podjetij in posledično dober zaslužek.
 

Rolex Submariner iz leta 1962 


Kot poročajo pri Esquire, se je podjetja Bob's Watches odločilo za prodajo ročnih ur, ki smo jih lahko videli v nekaterih znanih hollywoodskih filmih. Med njimi najbolj izstopa ročna ura Rolex Submariner ref. 6538 'James Bond'. Gre uro, ki jo je leta 1962 na roki nosil pred kratkim preminuli igralec Sean Connery, ki je v vlogi Jamesa Bonda nastopil v filmu Dr. No. Sicer pa lahko enak model ure zasledimo tudi v kasnejših filmih »From Russia with Love« iz leta 1963 in Goldfinger iz leta 1964. Dražba, na kateri se bodo prodajale te slavne ročne ure, bo potekala danes, 16. novembra.


»Že nekaj časa smo razmišljali o tem, da bi organizirali dražbo ročnih ur na temo hollywoodskih filmov. Ob nedavni smrti ikone Seana Connerya smo se čutili dolžne, da se mu poklonimo na najboljši možen način. Zato smo ponudili Rolex Submariner 6538, isti model ročne ure, kot ga je leta 1962 ta nosil v prvem James Bondovem filmu,« je dejal Paul Altieri, izvršni direktor in ustanovitelj Bob's Watches.  
 

Ena najbolj cenjenih starodobnih potapljaških ur


Na spletni strani podjetja Bob's Watches je ura James Bond Submariner predstavljena kot ena najbolj cenjenih starodobnih potapljaških ur. Gre za prvo generacijo ur Submariner, ki so bile izdelane med letoma 1955 in 1959. Številne od njih so bile uporabljene kot podvodni pripomoček za merjenje časa. Z leti so se številne med njimi izgubile, poškodovale ali se na tak ali drugačen način uničile.

Poleg slavne ure Jamesa Bonda bodo na dražbi predstavljeni še naslednji Rolexovi modeli:
  • Daytona ref. 6239 with 'Paul Newman' Dial iz leta 1968
  • Seamaster 300 'Spectre' Limited Edition iz leta 2015
  • GMT Master ref. 6542 'Pussy Galore' with Bakelite Bezel iz leta 1958
  • Submariner ref. 5512 'Steve McQueen,'  iz leta 1966

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.