Melania Trump na dražbi prodala svoj klobuk

Soproga nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa je morala klobuk prodati pod izklicno ceno.
Fotografija: Melania Trump se je lotila številnih prenov v Beli hiši in njeni okolici. Foto: Hannah Mckay/Reuters
Odpri galerijo
Melania Trump se je lotila številnih prenov v Beli hiši in njeni okolici. Foto: Hannah Mckay/Reuters

Nekdanja ameriška prva dama Melania Trump je morala svoj klobuk na spletni dražbi prodati pod izklicno ceno, predvsem zaradi krepkega padanja vrednosti kriptovalut v zadnjih tednih, so poročali ameriški mediji. Klobuk in še dva predmeta so dali na dražbo za 250.000 dolarjev, v promet pa so šli za okrog 170.000.

Melania Trump je v začetku leta napovedala, da bo dala na dražbo klobuk, ki ga je nosila, ko sta z bivšim predsednikom Donaldom Trumpom aprila 2018 gostila državniško večerjo s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in njegovo soprogo Brigitte.

image_alt
Osupljiv dvorec, ki ga ima v lasti Trumpova hči

Poleg klobuka na dražbo tudi Trumpova slika in nezamenljiv žeton NFT

Poleg klobuka, ki ga je izdelal francoski oblikovalec Herve Pierre, ki živi in dela v New Yorku, je Melania dala na dražbo tudi sliko Trumpa in nezamenljiv žeton NFT.

Tako imenovana Kolekcija vodje države je šla na prodaj za izklicno ceno 250.000 dolarjev z obvestilom, da bo šel del prihodka za računalniško izobraževanje rejniških otrok. Ni sicer jasno, kolikšen del.

image_alt
Elon Musk: implantacija čipov v človeške možgane že prihodnje leto

Ponudbe so se sprejemale le v kriptovaluti solana, ki pa ji je v tednu dni vrednost padla za 40 odstotkov. Na koncu naj bi se zadeve prodale za 170.000 dolarjev, pri čemer veliko ponudb ni bilo.

Melania Trump po poročanju Washington Posta svoje dneve na Floridi preživlja s sestro, staršema in sinom Barronom. Njena rutina je kosilo, večerja z možem, nega obraza, manikura, masaže, lepotni saloni in podobno.

image_alt
Predmeti, za katere se je izkazalo, da so vredni celo premoženje

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.