Mattel predstavil novo serijo igrač Barbie

Nove različice punčke Barbie bodo predstavljale poklice, za katere se ženske odločajo v manjši meri.
Fotografija: Foto: MAVRIC PIVK
Odpri galerijo
Foto: MAVRIC PIVK

Pri podjetju Mattel so predstavili novo različico punčke Barbie iz serije, s katero skušajo deklicam predstaviti manj znane poklice, ki jih opravljajo tudi ženske. S tem jih želijo spodbuditi k izbiri njihove svoje sanjske službe. Tokrat so oblikovali glasbeno producentko Barbie, s katero opozarjajo, da se manj kot tri odstotki žensk odločajo za ta poklic, navaja nemška tiskovna agencija.
 
image_alt
Hrvaški Rimac postavil svetovni rekord

Glasbeno producentko Barbie so oblekli v stilsko majico s kratkimi rokavi, kavbojke in bleščečo jakno. Obute ima čevlje z masivno peto, na voljo pa je s štirimi različnimi pričeskami v igrivih barvah. Dodali so ji napravo za mešanje zvoka, računalnik in slušalke.
 
Projektu so se pridružili tudi glasbena producentka, tekstopiska, pevka in igralka Ester Dean ter organizacija, ki se bori za večjo predstavnost žensk v glasbeni industriji Girls Make Beats. Organizacija bo kmalu ponujala tudi štipendije za izobraževanje, vezano na projekt Mattela pa bodo z Deanovo izpeljali spletni seminar o ženskah, ki delujejo v glasbeni produkciji.
 
Hkrati se pri Mattelu povezujejo z glasbeno televizijo MTV, s čimer želijo osvetliti dosežke producentk. Tako bo 18. septembra na sporedu MTV enourna različica video bloka Saturday Music, v katerem bodo predstavljene zgolj uspešnice, ki jih podpisujejo producentke, še poroča dpa.
 
image_alt
Kot najstnik brezdomec, danes uspešen podjetnik in milijonar

Doslej je prevzela punčka Barbie že več kot 200 poklicev. Junija pa so pri Mattelu izdelali Barbie, ki ljubi ocean, prvo, ustvarjeno iz odpadne plastike, ki so jo tudi dejansko našli v oceanih. Tudi sicer pri podjetju težijo k temu, da bi do leta 2030 njihovi izdelki ter embalaža zanje postali 100-odstotno iz okolju prijaznih materialov oziroma primerni za reciklažo.

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.