Majica Polo gre v stečaj

Oblačili so tudi ameriške predsednike, med njimi Johna F. Kennedya in Baracka Obamo.
Fotografija: Eno vodilnih ameriških podjetij za poslovna oblačila, ki je v zadnjih 202 letih oblačilo ameriško elito, je začelo stečajni postopek. FOTO: xiaorui / Shutterstock
Odpri galerijo
Eno vodilnih ameriških podjetij za poslovna oblačila, ki je v zadnjih 202 letih oblačilo ameriško elito, je začelo stečajni postopek. FOTO: xiaorui / Shutterstock

Blagovna znamka oblačil Brooks Brothers je v sredo vložila predlog za stečaj po poglavju 11, katerega cilj je reorganizacija finančnega stanja podjetja in prestrukturiranje dolgov. S tem se je pridružila seznamu več desetlet ameriških trgovcev na drobno, ki so klonili pod vplivom koranavirusne krize, je poročala tiskovna agencija Reuters.
 
Sicer ustanovljeno leta 1818 kot družinsko podjetje, so bili pri Brooks Brothers leta 1986 prvi, ki so skrojili majico Polo. Tiskovni predstavnik podjetja je dejal, da postopek strateškega pregleda še poteka in da bo vložitev stečaja pripomogla k dodatnemu financiranju za lažjo prodajo. »Med tem strateškim pregledom je covid-19 postal zelo moteč in je vplival na naše poslovanje,« je dejal.

Obleki 40 nekdanjih ameriških predsednikov


Zasebno podjetje, ki je v lasti italijanskega milijarderja Claudia Del Vecchia, se lahko pohvali, da je oblekel 40 nekdanjih ameriških predsednikov, vključno z Johnom F. Kennedyjem in Barackom Obamo, in ima približno 500 trgovin po vsem svetu, večino katerih je bilo treba zapreti zaradi omejitev v času širjenja novega koronavirusa.


 

Težave nastopile z novim kodeksom oblačenja

Foto: Reuters/Chip East 
Foto: Reuters/Chip East 

Podjetje je bilo že prej v težavah, saj je korporativna Amerika, vključno z Wall Streetom, sprostila svoj kodeks oblačenja za zaposlene, kar je zaposlenim omogočilo, da se lahko oblačijo bolj sproščeno, ne več v obleke po naročilu.

»Trenutna pandemija je pospešila izzive, s katerimi se industrija in naše podjetje spopadata že nekaj časa,« je dejal tiskovni predstavnik.
 
Motnje v maloprodajnem sektorju so privedle do tega, da so luksuzne verige veleblagovnic Neiman Marcus Group, prodajalca oblačil J. Crew Group in J.C. Penney vložile zahteve za zaščito pred stečajem, potem ko poskusi reorganizacije financ niso bili uspešni.
 
Pri Brooks Brothers so dejali, da so si zagotovili 75 milijonov dolarjev financiranja in da jim bo skupaj z denarnimi tokovi iz tekočih operacij uspelo zagotoviti likvidnost, da bo družba lahko šla v postopek prodaje.
 
V sodni vlogi okrožja Delaware je družba navedla, da ima premoženje in obveznosti med 500 milijoni in 1 milijardo dolarjev.
 

Več iz rubrike

aktualno

Poslovanje podjetij v času karantene

Za nami je skoraj pol leta soočanja z eno najhujših kriz sodobne ere in to ne ekonomsko, ne finančno, niti vojaško; tokratno so povzročili mikroorganizmi.

aktualno

V planinskih kočah naval Slovencev z boni, tujcev le peščica

Oskrbniki planinski koč letos tožijo o manjšem obisku gora in manj nočitvah kot pretekla leta. Upad je 25-odstoten, ponekod v visokogorju celo 50-odstoten.

aktualno

Na Hrvaškem več Slovencev kot v enakem obdobju lani

Na Hrvaškem so v prvih devetih dneh avgusta imeli več kot milijon turističnih obiskov in 7,2 milijona nočitev, kar je približno 70 odstotkov turističnih rezultatov iz enakega obdobja lani, sporoča HT…

aktualno

Nova katastrofa za kitajsko gospodarstvo

Hude poplave so uničile na tisoče hektarjev kmetijskih zemljišč na Kitajskem. Kmetje so utrpeli ogromno škodo, ko so padavine uničile pridelke riža, soje in koruze, piše CNN.

Komentarji: