Kako milijonarji preživljajo jutra

Zjutraj uspešneži zaslužijo glavnino svojega premoženja.
Fotografija: Če si mentalno pozitivno naravnan, imaš več možnosti biti uspešen v življenju. FOTO: SHUTTERSTOCK 
Odpri galerijo
Če si mentalno pozitivno naravnan, imaš več možnosti biti uspešen v življenju. FOTO: SHUTTERSTOCK 

Samorastniški milijonarji največ zaslužijo zjutraj, je ugotovil Tom Corley, avtor knjige »Rich Habits«. Do tega zaključka je prišel po petih letih preučevanja 233 milijonarjev.
 
Ugotovil je, da največ vase vlagajo zjutraj. Kaj počno? Meditirajo. Zbirajo zamisli (brainstorming). Razmišljajo, kako preseči težave, ovire, ki jim stojijo na poti do uspeha oziroma dosega cilja. Veliko berejo. Corley pravi, da prebirajo oziroma študirajo »dejstva«.»To počno, da ohranijo in širijo svojo bazo znanja ter izboljšujejo svoje znanje. Skušajo prebirati motivacijske, spodbudne in inspiracijske stvari, da vzpostavijo pravo podjetniško miselnost,« je Corley povedal za Business Insider.


»Če si mentalno pozitivno naravnan, imaš več možnosti biti uspešen v življenju. In da bi lahko bil pozitiven, je treba preseči samega sebe. To lahko dosežemo tudi z meditacijo ali prebiranjem motivacijskih, pozitivnih informacij,« je še dejal.
 

Vstani ob 5. uri zjutraj


Tudi Robin Sharma, ki velja za enega največjih svetovnih strokovnjakov za vodenje, je v zadnji knjigi »Ob petih vstani in svet ti bo ležal na dlani« zapisal, da se »v prvih jutranjih urah rodijo veliki junaki. Če obvladate jutra, boste obvladali svoje življenje«. Več o tem, kdo izmed najuspešnješih direktorjev podjetij s seznama Fortune 500 je ponotranjil njegovo rutino »5 AM« preberite TUKAJ.
 
 

Več iz rubrike

aktualno

Zadnji dan turističnih bonov, neporabljena še skoraj petina

Podatki tik pred koncem unovčevanja kažejo, da bo neporabljena ostala skoraj petina vrednosti bonov oz. okoli 97 milijonov evrov.

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

Komentarji: