Jelko Gros, Planica: Slovenci so bolj zahtevni gostje, ki za svoj denar hočejo več kot tujci

V Nordijskem centru Planica odslej obiskovalcem ponujajo dve novi možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Na prostem so odprli športno igrišče za disk golf, v snežnem tunelu pa stezo za curling.
Fotografija: Vodja Nordijskega centra Planica Jelko Gros. FOTO: Šipić Roman / Delo
Odpri galerijo
Vodja Nordijskega centra Planica Jelko Gros. FOTO: Šipić Roman / Delo

Kot so pojasnili v Nordijskem centru Planica in v osrednji kranjskogorski turistični družbi Hit Alpinea, ki sodelujeta pri skupnem trženju produktov, je bila turistična industrija v preteklih mesecih postavljena pred veliko preizkušnjo. Po začetnem šoku pa se je izkazalo, da je kriza ponudila tudi priložnosti za iskanje novih rešitev in za razvoj novih produktov.

Vodja Nordijskega centra Planica Jelko Gros je povedal, da se je po juniju, ko je Planica še samevala, slovenski narod zbudil, sprostil in začel v velikem številu obiskovati tudi dolino pod Poncami. Prihodki centra so tako v tem obdobju enaki kot lani, ko so, podobno kot prejšnja leta, prevladovali tuji gostje.V Nordijskem centru Planica so tako z obiskom zadovoljni. So pa Slovenci malo bolj zahtevni gostje, ki za svoj denar hočejo več kot tujci. Ti namreč v Planico pridejo večinoma enkrat, Slovenci pa se vanjo vračajo in si želijo novosti, je pojasnil Gros.

Zato v nordijskem centru tudi stalno razmišljajo o novi ponudbi, zaradi katere bi se obiskovalci vračali v Planico. Obe letošnji novosti, tako disk golf kot curling, ki sta jih spodbudili tudi Disk golf zveza Slovenije in Curling klub Jesenice, lahko privabita različne obiskovalce, saj se v aktivnostih lahko pomerijo družine ali prijatelji, kot teambuilding pa so primerne tudi za podjetja.

Kot je izpostavil v. d. direktorja Zavoda za šport RS Planica Franci Petek, je vizija Planice, da gostom ponuja aktivno preživljanje prostega časa in da tudi pasivnega gosta zvabi k aktivnosti. Ker je Planica velik odprt prostor z velikim potencialom, bodo v prihodnje ponudbo še nadgrajevali, je napovedal.

Več iz rubrike