Italijanski Robinson Crusoe po 30 letih izgnan s samotnega otoka

Ostareli italijanski samotar, ki že 32 let sam živi na otočku Budelli severno od Sardinije, se bo moral izseliti.
Fotografija: Ostareli italijanski samotar Mauro Morandi, ki ze 32 let sam zivi na otocku Budelli severno od Sardinije, se bo moral izseliti z otoka. Foto: Facebook profil Maura Morandija
Odpri galerijo
Ostareli italijanski samotar Mauro Morandi, ki ze 32 let sam zivi na otocku Budelli severno od Sardinije, se bo moral izseliti z otoka. Foto: Facebook profil Maura Morandija

V Italiji nekateri moškega z otoka imenujejo »italijanski Robinson Crusoe«, po liku iz romanu Daniela Defoeja. Sam se sicer ne vidi v tej vlogi. »Robinson se je želel, v družbo vrniti, jaz pa ne,« je dejal Mauro Morandi.
 
Morandi se je leta 1989 s katamaranom odpravil pluti po Tihem oceanu. Pri Budelliju je naletel na težave, nato pa se je v mali otok zaljubil in se odločil, da bo tam ostal.
 

Po srečnem naključju se je Morandi na otoku lahko zaposlil. Skozi leta pa se je zapletel v spore z lokalnimi oblastmi, saj je svojo hišo, ki je ostanek iz druge svetovne vojne, razširil brez potrebnih dovoljenj.
 
Uprava Nacionalnega parka La Maddalena ga je zdaj pozvala, da mora otok zapustiti do konca aprila, ker nameravajo obnoviti hišo iz obdobja druge svetovne vojne, v kateri prebiva, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.
 
 

Več iz rubrike

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.

Zgodovina potrjuje: spet je čas za naložbo v plemenite kovine

Naložba v plemenite kovine v času krize zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti. Z naraščanjem inflacije namreč denar izgublja vrednost.