Italijanski Robinson Crusoe po 30 letih izgnan s samotnega otoka

Ostareli italijanski samotar, ki že 32 let sam živi na otočku Budelli severno od Sardinije, se bo moral izseliti.
Fotografija: Ostareli italijanski samotar Mauro Morandi, ki ze 32 let sam zivi na otocku Budelli severno od Sardinije, se bo moral izseliti z otoka. Foto: Facebook profil Maura Morandija
Odpri galerijo
Ostareli italijanski samotar Mauro Morandi, ki ze 32 let sam zivi na otocku Budelli severno od Sardinije, se bo moral izseliti z otoka. Foto: Facebook profil Maura Morandija

V Italiji nekateri moškega z otoka imenujejo »italijanski Robinson Crusoe«, po liku iz romanu Daniela Defoeja. Sam se sicer ne vidi v tej vlogi. »Robinson se je želel, v družbo vrniti, jaz pa ne,« je dejal Mauro Morandi.
 
Morandi se je leta 1989 s katamaranom odpravil pluti po Tihem oceanu. Pri Budelliju je naletel na težave, nato pa se je v mali otok zaljubil in se odločil, da bo tam ostal.
 

Po srečnem naključju se je Morandi na otoku lahko zaposlil. Skozi leta pa se je zapletel v spore z lokalnimi oblastmi, saj je svojo hišo, ki je ostanek iz druge svetovne vojne, razširil brez potrebnih dovoljenj.
 
Uprava Nacionalnega parka La Maddalena ga je zdaj pozvala, da mora otok zapustiti do konca aprila, ker nameravajo obnoviti hišo iz obdobja druge svetovne vojne, v kateri prebiva, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.
 
 

Več iz rubrike

aktualno

Zaradi vročine je v živalskem vrtu na razpolago tudi sladoled

Poletna vročina vpliva tudi na živali v ljubljanskem živalskem vrtu, zato oskrbniki poskrbijo za pravilne življenjske pogoje.

aktualno

V ZDA naj bi poskušali aretirati ženske, ki bi splav opravile drugje

Ameriški predsednik Biden predvideva, da bodo določene zvezne države poskušale aretirati tiste ženske, ki bodo potovale, da opravijo splav.

aktualno

Norveška je začela vojno s prirejenimi telesi v oglasih

Retuširane ali prirejene slike, ki se uporabljajo v komercialnih oglasih na Norveškem, morajo od včeraj naprej vsebovati enotno obvestilo o tem.

aktualno

Pfizer je ZDA prodal za 3,2 milijardi cepiva proti COVID-19

Povprečna cena na odmerek v novi prodajni pogodbi je za več kot 30 dolarjev višja od lanskoletne cene

Komentarji: