Ikea v Ljubljani bo kmalu odprla vrata

Švedski pohištveni velikan Ikea točnega datuma odprtja še nima, a sporoča, da bodo na sprejem prvih obiskovalcev pripravljeni v prvih mesecih prihodnjega leta.
Fotografija: IKEA Ljubljana. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
IKEA Ljubljana. FOTO: Jože Suhadolnik

Z dosedanjim napredkom pri gradnji so v Ikei zadovoljni, je pa, kot so pojasnili, v notranjosti stavbe potrebnega še nekaj dela. Med drugim morajo vzpostaviti vse potrebne sisteme, nato jih čakata izgradnja oziroma postavitev komercialnega dela trgovine ter dobava blaga. Prav tako morajo pridobiti še preostala dovoljenja, med drugim tudi uporabnega.

Gradnja IKEA centra v BTC Cityju. FOTO: Jure Eržen/Delo
Gradnja IKEA centra v BTC Cityju. FOTO: Jure Eržen/Delo
»Trenutno je naša pozornost posvečena množičnemu zaposlovanju. Kandidati imajo možnost, da nam prijave za 300 novih delovnih mest pošljejo do konca septembra,« so spomnili. Po izboru kandidatov, kar ocenjujejo, da se bo zgodilo proti koncu oktobra, bodo začeli z njihovim uvajanjem, kar bo terjalo kar nekaj časa.

Z doslej izkazanim zanimanjem za delo v prvi Ikeini poslovalnici v Sloveniji so sicer zelo zadovoljni. »Točnih številk še nimamo, je pa zanimanje na vseh področjih precejšnje,« so zapisali.


Za primerjavo so navedli zaposlovanje v zagrebški trgovini, kjer so za 300 prostih delovnih mest prejeli približno 17.000 prijav. »Kmalu bomo videli, če bodo številke podobne tudi v Sloveniji,« so dodali.

»Zavedamo se velikega pričakovanja prve trgovine Ikea v Sloveniji in takoj ko bomo imeli točen datum, ga bomo z veseljem delili z javnostjo,« so še zapisali v pohištvenem velikanu.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

Komentarji: