Ikea v Ljubljani bo kmalu odprla vrata

Švedski pohištveni velikan Ikea točnega datuma odprtja še nima, a sporoča, da bodo na sprejem prvih obiskovalcev pripravljeni v prvih mesecih prihodnjega leta.
Fotografija: IKEA Ljubljana. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
IKEA Ljubljana. FOTO: Jože Suhadolnik

Z dosedanjim napredkom pri gradnji so v Ikei zadovoljni, je pa, kot so pojasnili, v notranjosti stavbe potrebnega še nekaj dela. Med drugim morajo vzpostaviti vse potrebne sisteme, nato jih čakata izgradnja oziroma postavitev komercialnega dela trgovine ter dobava blaga. Prav tako morajo pridobiti še preostala dovoljenja, med drugim tudi uporabnega.

Gradnja IKEA centra v BTC Cityju. FOTO: Jure Eržen/Delo
Gradnja IKEA centra v BTC Cityju. FOTO: Jure Eržen/Delo
»Trenutno je naša pozornost posvečena množičnemu zaposlovanju. Kandidati imajo možnost, da nam prijave za 300 novih delovnih mest pošljejo do konca septembra,« so spomnili. Po izboru kandidatov, kar ocenjujejo, da se bo zgodilo proti koncu oktobra, bodo začeli z njihovim uvajanjem, kar bo terjalo kar nekaj časa.

Z doslej izkazanim zanimanjem za delo v prvi Ikeini poslovalnici v Sloveniji so sicer zelo zadovoljni. »Točnih številk še nimamo, je pa zanimanje na vseh področjih precejšnje,« so zapisali.


Za primerjavo so navedli zaposlovanje v zagrebški trgovini, kjer so za 300 prostih delovnih mest prejeli približno 17.000 prijav. »Kmalu bomo videli, če bodo številke podobne tudi v Sloveniji,« so dodali.

»Zavedamo se velikega pričakovanja prve trgovine Ikea v Sloveniji in takoj ko bomo imeli točen datum, ga bomo z veseljem delili z javnostjo,« so še zapisali v pohištvenem velikanu.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Janković o omejitvah, ukrepih, zdravstvu in zgrešenem tvitu

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković: Ljubljana ni na vrhu, ampak na repu lestvice širjenja okužb.

aktualno

Mariča Lah: Trgovine so izgubile bitko, ne pa tudi vojne

Slovensko trgovino letos že zaznamuje pandemija, dvig minimalne plače in nedeljsko zaprtje pa sta zgolj še dodatno breme, opozarjajo trgovci.

aktualno

Hrvati z najboljšo podjetniško zgodbo med koronakrizo v EU

Ideja hrvaškega proizvajalca plastike Vuplast je razglašena za najboljšo podjetniško zgodbo v koronakrizi, sporoča hrvaška gospodarska zbornica (HGK).

aktualno

Onesnažen zrak Ljubljančane stane 434 milijonov, Mariborčane 107 milijonov evro…

Družbeni stroški onesnaženja zraka so v Ljubljani leta 2018 znašali 434 milijone evrov letno oz. 1502 evra na prebivalca. V Mariboru je skupna škoda dosegla 107,2 milijona evrov oz. 965 evrov na preb…

Komentarji: