Hrvati v dveh tednih potrojili število turistov

Po podatkih, ki jih je zbral eVisitor, je na Hrvaškem 33.000 turistov, kar pomeni, da se je v zadnjih 14 dneh njihovo število potrojilo.
Fotografija: Na Hrvaškem trenutno 33.000 turistov, tudi Slovenci. FOTO: Lombar Tomi]
Odpri galerijo
Na Hrvaškem trenutno 33.000 turistov, tudi Slovenci. FOTO: Lombar Tomi]

Zadnji podatki kažejo, da tuji obiskovalci spet presegajo število domačih gostov, saj se trenutno na Hrvaškem mudi 21.000 gostov s tujimi potnimi listi. Večina tujcev je prišla iz Nemčije, Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Češke.

Med izolacijo države, ki je bila uvedena zaradi epidemije Covid-19, so lokalni gostje presegli število tujcev, zdaj pa se trend spreminja.Neželeni vpliv pandemije na turizem je razviden iz statističnih podatkov, ki kažejo, da je bilo 1. junija 2019 po sistemu eVisitor registriranih 315.000 gostov, iz petnajstih držav.

Postopno umikanje omejevalnih ukrepov in dejstvo, da nekatere države srednje in vzhodne Evrope odpirajo svoje meje, je privedlo do postopne krepitve turistične trgovine, je zapisal direktor hrvaške turistične organizacije Kristjan Staničić.

Prav tako 6 odstotkov celotnega števila turistov prispe na Hrvaško z avtobusi, večina pa je Čehov, Slovakov, Srbov in Poljakov. Hrvati upajo, da bo tak način prevoza omogočil hitro obnovo turističnih poti.
 

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: