Hrvaško podjetje Plan Radar od vlagateljev pridobilo 69 milijonov

Naložba sodi v financiranje serije B in bo podjetju pomagala nadaljevati pot globalne širitve, usmerjene predvsem na oddaljene trge.
Fotografija: Ustanovitelj Domagoj Dolinšek in regionalni direktor za Jugovzhodno Evropo Bojan Petković. Foto: Regović/Pixell
Odpri galerijo
Ustanovitelj Domagoj Dolinšek in regionalni direktor za Jugovzhodno Evropo Bojan Petković. Foto: Regović/Pixell

Domagoj Dolinšek, ustanovitelj podjetja Plan Radar, ki ponuja tehnološke rešitve v gradbeništvu, je v nedavnem intervjuju za Poslovni dnevnik povedal, da je nujno, da podjetja z njihovo aplikacijo sodelujejo globalno, in s tem prinašajo največjo vrednost panogi, v kateri delujejo.

image_alt
Slovenski proizvajalec sladoledov Leone krepi prisotnost v tujini

Investicija bo pomagala na poti globalne širitve

Z razkritjem velikih ambicij podjetja je Dolinšek vzbudil pozornost vlagateljev in le nekaj mesecev kasneje od vlagateljev pridobil impresivnih 69 milijonov dolarjev.

Naložba sodi v financiranje serije B in bo podjetju pomagala nadaljevati pot globalne širitve, usmerjene predvsem na oddaljene trge, kot je na primer Avstralija ali Bližnji vzhod, navaja Poslovni dnevnik.

Investicijo vodita kapitalski družbi Insight Partners in Quadrille Capital, v podjetje pa so vložili tudi Cavalary Ventures, Berliner Volksbank, Russmedia in nekateri drugi.  

V letu in pol so se prihodki povečali za 250 odstotkov

Ob izjemnem uspehu v tem krogu financiranja so iz podjetja pojasnili, da bo globalna širitev vključevala odprtje novih pisarn v ZDA, Avstraliji, jugovzhodni Aziji, članicah Sveta za sodelovanje v Zalivu (GCC) in Latinski Ameriki. V samo enem letu pa nameravajo podvojiti svojo ekipo in število zaposlenih povečati za 200.

image_alt
Podjetje Tehnix prejelo nagrado za hrvaško inovacijo leta

»Spodbujali bomo naložbe v oddelek za raziskave in razvoj, ustvarjanje novega tehnološkega središča in oblikovanje skupine strokovnjakov za tehnološke rešitve za Saas platformo, ki postavlja nove standarde v industriji,« so za Poslovni dnevnik pojasnili pri Plan Radarju.

V samo 18 mesecih od prejšnje, 30 milijonov dolarjev vredne naložbe so se prihodki podjetja povečali za neverjetnih 250 odstotkov, število uporabnikov pa se je podvojilo.

Njihovo poslanstvo je predvsem olajšati gradbena dela

Platforma združuje podatke o delovnih procesih na gradbišču in jih strukturira na način, da so preko mobilne aplikacije v trenutku dostopni vsem akterjem gradbenega projekta. Dnevno jo uporablja že 100.000 uporabnikov v več kot 60 državah po vsem svetu.

Slika je simbolična. Foto: Jure Eržen/Delo
Slika je simbolična. Foto: Jure Eržen/Delo

Kot je v intervjuju še povedal Dolinšek, je podjetju uspelo tradicionalno gradbeništvo preoblikovati v bolj digitalno s pomočjo enostavne formule. Trgu so ponudili uporabniku prijazno aplikacijo, ki je enostavna za uporabo, hkrati pa ima srce tehnološkega stroja, ki vse kompleksne elemente združuje v smiselno celoto z enostavnim upravljanjem.

V podjetju pravijo, da je njihovo poslanstvo olajšati gradbena dela in upravljanje nepremičnin, po njihovi tehnologiji pa je veliko povpraševanja.

»Plan Radar vodi globalno gradbeno in nepremičninsko industrijo v digitalno prihodnost, trajnostna rast, pa je dokaz njihovega strokovnega dela in predanosti,« meni Thomas Krane, izvršni direktor družbe Insight Partners.

image_alt
Hrvatica svojo strast pretvorila v posel s kozmetičnimi produkti

Več iz rubrike