Hrvaška se zaradi začetka novega šolskega leta ne bo odpovedala turistični sezoni

Hrvaška turistična zveza (HUT) je opozorila, da bi bila opustitev turistične sezone v trenutnih gospodarskih razmerah zaradi priporočil nekaterih sosednjih držav, ki omejujejo potovanje na Hrvaško, neodgovorna do turističnega sektorja in državljanov.
Fotografija: Veljko Ostojić, direktor Hrvaške turistične zveze (HUT). FOTO: glasistre.hr
Odpri galerijo
Veljko Ostojić, direktor Hrvaške turistične zveze (HUT). FOTO: glasistre.hr

»Temelj letošnje sezone je bil dober epidemiološki položaj, in v mesecu in pol, ko smo imeli ugodno epidemiološko sliko po državi, smo pokazali, da smo lahko v Sredozemlju zmagovalci,« je v soboto dejal direktor HUT-a Veljko Ostojić.
 
Izjave, ki jih je v zadnjem času mogoče slišati o potrebi po odpovedi turistični sezoni zaradi bližajočega se začetka novega šolskega leta, »so za turistični sektor preprosto nesprejemljive,« je dejal Ostojić.
 


»Opustitev turistične sezone v trenutnih gospodarskih razmerah bi bila neodgovorna, ne samo do tistih, ki delajo v tem sektorju, ki ustvari približno 20 odstotkov hrvaškega BDP, ampak do vseh državljanov. Verjamemo, da je treba nujno posredovati dejstva po vseh razpoložljivih kanalih in sprejeti ukrepe za zmanjšanje števila novih okužb,« je dejal Ostojić.

Opozoril je, da so razmere v Istri in Primorsko-goranski županiji še vedno ugodnejše kot v mnogih evropskih državah, vključno z državami, iz katerih na Hrvaško pride največ turistov.

»To dejstvo je treba nenehno poudarjati v naši komunikaciji s temi ključnimi trgi, tudi prek diplomatskih poti in medijev,« je dejal.
 

Več iz rubrike