Umrl je Trump mlajši

Robert Trump (71), mlajši brat predsednika Donalda Trumpa, je umrl v soboto v newyorški bolnišnici, je sporočil Donald Trump.
Fotografija: Predsednik ZDA Donald Trump. FOTO: REUTERS/Sarah Silbiger
Odpri galerijo
Predsednik ZDA Donald Trump. FOTO: REUTERS/Sarah Silbiger

»S težkim srcem delim, da je moj čudoviti brat Robert danes zvečer mirno umrl. Ni bil samo moj brat, bil je moj najboljši prijatelj. Zelo ga bom pogrešal, vendar se bova spet srečala. Njegov spomin bo za vedno živel v mojem srcu. Robert, rad te imam. Počivaj v miru,« je včeraj dejal predsednik.

Donald Trump naj bi se udeležil pogreba svojega brata. Vendar podrobnosti o tem, kdaj bo pogreb, ni razkril.

»Stric Robert, radi te imamo. Vedno boš prisoten v naših srcih in molitvah,« je Ivanka Trump v soboto zvečer objavila na Twitterju.

Predsednik je v bratovo bolniško sobo poklical pozno v soboto, saj se mu je zdelo, da je smrt blizu, sta za CNN povedali dve osebi, ki sta bili seznanjeni z zadevo. Ni znano, ali sta pred smrtjo brata uspela govoriti po telefonu.Robert Trump je bil sprejet v newyorško bolnišnico na Manhattnu. Podrobnosti o bolezni Roberta Trumpa niso znane. Bil je bolan več mesecev, je za CNN povedala oseba, ki je seznanjena s situacijo.

Med novinarsko konferenco v Beli hiši v petek je Trump zavrnil odgovore novinarjem o podrobnosti bratove bolezni.

»Imam čudovitega brata. Že dolgo sva v dobrih odnosih. In trenutno je v bolnišnici,« je dejal Trump. »Upajmo, da bo vse v redu,« je dodal.

Pozneje v petek, dan pred smrtjo, ko je brata obiskal, je novinarjem zaupal: »Težko, da bo preživel.«

Robert Trump se je rodil leta 1948 in je bil eden od štirih bratov in sester predsednika. Bil najmlajši izmed petih otrok Freda in Mary Anne Trump, rodil se je dve leti za Donaldom. Bil je tudi nekdanji najvišji izvršni direktor pri Trumpovi organizaciji.
 

Več iz rubrike