Facebook se je preimenoval v Meto

Mark Zuckerberg, prvi mož podjetja Facebook, je včeraj najavil, da je prišlo do spremembe imena krovnega podjetja.
Fotografija: Foto: Dado Ruvic / Reuters
Odpri galerijo
Foto: Dado Ruvic / Reuters

Mark Zuckerberg je včeraj povedal, da so spremenili ime krovnega podjetja. Ta se zdaj imenuje Meta. Družbeni omrežji Facebook in Instagram ter aplikacija WhatsApp sicer ohranjajo dosedanja imena, poroča francoska tiskovna agencija.

image_alt
Facebook bo zaposlil 10.000 Evropejcev in zagnal nov projekt

Zuckerberg je ob najavi spremembe na letni konferenci razvijalcev omenil, da so se v dosedanjem času veliko naučili iz spopadanja z družbenimi vprašanji v okviru zaprtih platform. Prepričan je, da je zdaj čas, da uporabijo vso pridobljeno znanje ter obrnejo naslednje poglavje. Dodal je še, da njihovo poslanstvo ostaja enako; še vedno si prizadevajo za povezovanje ljudi. Njihove aplikacije in blagovne znamke se tako ne bodo spremenile.

Sprememba imena v času, ko se podjetje spopada s krizo

Do spremembe imena podjetja je sicer prišlo v času, ki za podjetje ni najbolj ugoden. Ta se namreč spopada s hudo krizo, obenem pa se skuša preusmeriti tudi na nova področja delovanja. Zuckerberg je namreč nedavno predstavil namere o podajanju na nova področja delovanja. Gre za svet virtualne resničnosti Metaverse. Pred kratkim so s podjetja sporočili, da nameravajo za zagon projekta v EU zaposliti 10.000 ljudi.

Metasvet je virtualno okolje na spletu, kjer lahko ljudje delajo, sestankujejo, prodajajo umetnine ali preprosto klepetajo z drugimi uporabniki. Predstavljamo si ga lahko kot naslednika interneta, ki je obogaten z bogato izoblikovanimi virtualnimi svetovi in je prepleten z interaktivnimi možnostmi povezovanja z resničnim svetom, ki jih poganja umetna inteligenca.

image_alt
Trump bo ustanovil socialno omrežje, Facebook naj bi spremenil ime

Podjetje je nedavno pretresel škandal, potem ko je žvižgačka Frances Haugen predala zajeten kup internih dokumentov najprej Wall Street Journalu, nato pa še drugim medijem, ki sedaj objavljajo neprijetne podrobnosti. Gre za navedbe, da se vodstvo podjetja osredotoča le na dobiček in zanemarja škodljive posledice svojih storitev za posameznike in družbe.

Več iz rubrike