Elon Musk si je premislil - svojih nepremičnin vendarle ne bo prodal

Elon Musk je junija napovedal, da bo prodal vse svoje več kot 100 milijonov evrov vredne nepremičnine. Kot kaže, si je vmes premislil.
Fotografija: Elon Musk. Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS
Odpri galerijo
Elon Musk. Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS

Elon Musk je že skoraj izpolnil svojo obljubo, da bo prodal ves svoj 100 milijonov evrov vreden nepremičninski portfelj. Kot poročajo tuji mediji, si je pred kratkim premislil.

Junija je Musk napovedal, da »se bo znebil« vseh nepremičnin razen ene, ki naj bi jo v kalifornijskem zalivu oddajal v najem za dogodke.
Oglas za prodajo nepremičnine. Foto: Posnetek zaslona/Insider
Oglas za prodajo nepremičnine. Foto: Posnetek zaslona/Insider

»Odločil sem se prodati svojo hišo,« je Musk junija tvitnil o svojem domu. »Preprosto pripada veliki družini, ki bo tam živela.«
Po podatkih Zillow naj bi bil oglas za prodajo hiše s strani lastnika objavljen 13. junija. Njena cena naj bi znašala 32 milijonov dolarjev. Na dan 11. septembra je lastnik ponudbo umaknil, navaja spletna stran Insider.
 

Skoraj 100 let v lasti aristokratske družine


Razkošen dvorec iz leta 1961 stoji na 47 hektarjev velikem zemljišču v Hillsboroughu v Kaliforniji. V notranjosti je na voljo 16.000 kvadratnih metrov površine. K hiši spadajo garaža za 11 avtomobilov, plesna dvorana, 10 kopalnic in šest spalnic. Za hišo je dostop do mnogih pohodniških poti. »To je poseben kraj,« je Musk zapisal v junijskem tvitu.

V preteklosti je bila nepremičnina last Christiana de Guigneja IV, čigar aristokratska družina si je posestvo lastila več kot sto let. Elon Musk je kupil dvorec leta 2017 za nekaj več kot 20 milijonov evrov.
image_alt
Elon Musk poslal v vesolje ekipo amaterjev

Ves denar gre za kolonizacijo Marsa


Milijarder in ustanovitelj Tesle namenja velike količine denarja svojemu projektu za kolonizacijo Marsa. Da ga lahko financira, prodaja svoje materialne dobrine, je povedal v nedavnem intervjuju za Insider. Prodal je več hiš v soseski Bel-Air v Los Angelesu, med drugim šest milijonov evrov vredno hišo, ki je nekoč pripadala igralcu Genu Wilderju. Prodal je tudi 25 milijonov evrov vreden dvorec, ki ga je kupil kitajski milijarder.
 
»Za gradnjo mesta na Marsu bo potrebnih veliko sredstev,« je povedal Musk in hkrati dodal, da si želi, da bi lahko prispeval čim več.
 
Musk je na svojem Twitter profilu zapisal, da je njegovo trenutno prebivališče majhna montažna hišica v Boca Chici v Teksasu. Hiška, najeta od podjetja SpaceX, je vredna 42.000 evrov, poroča Insider.
image_alt
Elon Musk prodaja še svojo poslednjo nepremičnino

SpaceX je konec tedna opravil prvi turistični polet v orbito s civilno posadko, s čimer je odprl vrata zasebnemu vesoljskemu turizmu in hkrati uresničil del Muskove vizije.

Več iz rubrike