Elon Musk prodaja še svojo poslednjo nepremičnino

Eno leto po tem, ko je izvršni direktor Tesle napovedal, da se bo znebil večine svojega imetja, prodaja še poslednjo hišo.
Fotografija: Foto: REUTERS/Rebecca Cook
Odpri galerijo
Foto: REUTERS/Rebecca Cook

Pred enim letom je milijarder Elon Musk naznanil, da bo prodal skoraj vso svojo fizično lastnino. Vse kaže na to, da bo obljubo tudi izpolnil. V letu 2020 je prodal svojih šest kalifornijskih nepremičnin. Skupaj s hišo, ki jo je prodal že v letu 2019, je na ta račun zaslužil 114 milijonov dolarjev, poroča DailyMail.
image_alt
Ikei milijon evrov globe zaradi vohunjenja za zaposlenimi

Zadnje čase si je lastil »zgolj« dvorec Bay Area. Naposled se je odločil, da proda tudi tega in sicer je bil ta potencialnim kupcem na voljo za 37,5 milijonov dolarjev. Za množično prodajo se je Musk odločil, ker je bil večkrat deležen številnih kritik zaradi svojega izjemnega bogastva.
 

Dvorec prodaja, sam pa živi v najetem bivališču v Teksasu


Dvorec California Bay Area, ki je predmet prodaje, se nahaja na ulici Crystal Springs Road v Hillsboroughu. Po Muskovih besedah je bil ta večinoma v funkciji prireditvenega prostora za najem. Nepremičnino si želi prodati številčni družini, ki bi tam živela, je tvitnil Musk.
Foto: Realtor.com
Foto: Realtor.com

Izvršni direktor Tesle si je bivališče trenutno uredil v najetem domu v Boca Chici v Teksasu, ki je vreden 50.000 ameriških dolarjev. Nahaja se v bližini njegovega obrata za proizvodnjo raket. Tja se je preselil pred letom dni.

Musk je povedal, da je bil v preteklosti s strani ljudi deležen številnih kritik na račun njegovega imetja, zato se je odločil, da se večine tega znebi in jim na tak način »zapre usta«.
 

Junija 2020 najprej prodal dvorec v Los Angelesu


Elon Musk je dejal, da bo, kljub temu, da se je odpovedal svojim nepremičninam, še naprej plačeval davke na dohodek v Kaliforniji, ki bodo sorazmerni njegovemu času, ki ga preživlja v državi.
image_alt
Musk se je prenaglil; Rimac je hitrejši od nove Tesle

S prodajo nepremičnin je prvi mož Tesle začel junija 2020, ko se je najprej znebil dvorca, ki se razprostira na 1900 kvadratnih metrih na območju Bel Aira v Los Angelesu. Prodal ga je za 29 milijonov dolarjev. V njem so se med drugim nahajali knjižnica, apartma za goste in gledališče. V sklopu nepremičnine so bili še sadovnjak in garaža za pet avtomobilov. Z območja se je odpiral razgled na morje in mesto. Posestvo je Musk kupil leta 2013 za 17 milijonov dolarjev.

Decembra 2020 je Musk prodal še štiri svoje domove, ki se nahajajo v Bel Airu. Za slednje je skupno iztržil 61,8 milijona dolarjev.
 

Več iz rubrike