Ekonomska fakulteta letos še višje na lestvici najboljših v Evropi

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se kot edina poslovno-ekonomska šola iz Slovenije ponovno uvršča med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi, kot je včeraj objavil ugledni Financial Times.
Fotografija: Ekonomska fakulteta. FOTO: Vidic Leon
Odpri galerijo
Ekonomska fakulteta. FOTO: Vidic Leon

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se tretje leto zapored uvršča med 95 najboljših poslovno-ekonomskih šol v Evropi, kar za fakulteto pomeni ponovno potrditev trdega dela in pripadnosti zaposlenih in študentov ter kakovosti v mednarodnem okolju. Pomen te uvrstitve potrjuje tudi dejstvo, da je pogoj za uvrstitev na lestvico ena od najuglednejših mednarodnih akreditacij poslovne šole, navajajo v sporočilu za javnost.

Za uvrstitev je izjemnega pomena, da se je letos magistrski program fakultete »International Master in Business and Organisation (IMB)« v primerjavi z lanskim letom povzpel za kar deset mest in uvrstil na 77. mesto lestvice Financial Timesa, ki zajema najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu, so še zapisali na fakulteti.


Ekonomska fakulteta je ponosna na svoj mednarodni ugled ter partnerstva. Njeni študenti imajo v okviru programov dvojnih diplom možnost študiranja kar štirih poslovnih šolah, ki so prav tako rangirane lestvici Financial Times (KEDGE, BI, Audencia in ESSCA).

S švicarsko poslovno šolo Univerzo St. Gallen (tradicionalno med najboljšimi), pa fakulteta že četrto leto zapored organizira skupno doktorsko (v tem šolskem letu prvič kot zimsko) poletno šolo GSERM Ljubljana.
 

Več iz rubrike