Dresi Luke Dončića drugi najbolje prodajani v NBA

Prvi zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA LeBron James (LA Lakers) je med navijači številka 1 tudi po prodaji njegovih dresov.
Fotografija: FOTO: Igor Mali / Delo
Odpri galerijo
FOTO: Igor Mali / Delo

Kot je zapisal ameriški The Spun, prodaja dresov nesporno kaže, kdo je najbolj priljubljen igralec lige. Že na drugo mesto po prodaji dresov v letu 2021 pa je skočil slovenski zvezdnik Dallasa, Luka Dončić.

Slovenec, ki pri komaj 22 letih nastopa v svoji tretji sezoni v NBA, je drugič zaporedoma igral na tekmi zvezd in hitro pleza po hierarhični lestvici v ligi NBA, novico povzema STA. V povprečju dosega po 28 točk in 9,1 podaje na tekmo.


V 'top 3' med najbolje prodajanimi dresi košarkarjev NBA v prvi polovici sezone 2021 je še zvezdnik Brooklyn Nets Kevin Durant, najboljši trojici pa sledita zvezdnik Golden Stata Stephen Curry in Milwaukeeja Grk Giannis Antetokounmpo.

Najbolj priljubljena ekipa v ligi pa je, sodeč po prodaji dresov in drugih športnih artiklov, Los Angeles Lakers. Ekipa Dallas Mavericks Dončića, pa je šele na osmem mestu po priljubljenosti med košarkarskimi navdušenci.

Več iz rubrike