Digitalni nomadi so na Madeiri dobili svojo vasico

Na portugalskem otoku Madeira so vzpostavili vasico z brezplačnim brezžičnim internetom in delovnimi prostori.
Fotografija: Madeira, FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Madeira, FOTO: Shutterstock

Delo od doma (ali od koderkoli drugod izven pisarne) je bilo pred pandemijo covid-19 privilegij peščice. V zadnjem letu pa so podjetja delo od doma odredila precejšnjemu deležu zaposlenih. Ljudi, ki lahko svoje delo opravljajo neodvisno od lokacije in med delom potujejo, imenujemo digitalni nomadi. Tak življenjski slog posamezniku ponuja veliko svobode in možnosti za spoznavanje novih krajev.
image_alt
Slovenija: Vremenska napoved za poletno sezono 2021

Oblasti portugalskega otoka Madeira želijo v svoje kraje privabile čim več digitalnih nomadov, zato so se odločile za vzpostavitev vasice, ki je v celoti namenjena tovrstnim obiskovalcem, poroča Good News Network.

Vasica za digitalne nomade je območje s hitrim internetom, hotelskim kompleksom in brezplačnimi pisarniškimi prostori. Projekt se je začel izvajati februarja in bo potekal do konca junija.

Za izvedbo projekta so zasluženi vlada Madeire, StartUp Madeira in priznan digitalni nomad Gonçalo Hall. Naenkrat lahko v vasici gostijo 100 digitalnih nomadov. Vsi interesenti se morajo zavezati, da bodo na lokaciji ostali vsaj en mesec.

Vasica se nahaja v Ponta do Sol na južni obali s pogledom na Atlantik. Do glavnega mesta Funchal je le nekaj minut vožnje.
 

Madeira – naravne in kulturne znamenitosti ter odlične vremenske razmere


»Maderia ima s svojimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, možnostjo športnih aktivnosti in odličnimi vremenskimi razmerami idealne pogoje za privabljanje digitalnih nomadov,« piše na spletni strani te vasice.
FOTO: Harvey Norman
FOTO: Harvey Norman

Po dopustovanju na evropskih otokih je sicer vedno veliko povpraševanja. Med najbolj priljubljenimi so Azori, Sicilija, grški otoki in Ciper. Tudi Maderia je tista, ki ji že dolgo pripada sloves ene najboljših evropskih otoških destinacij.

Madeira je sicer otok s približno 260.000 prebivalci. Polovica jih živi v glavnem mestu Funchal. Otočje je vulkanskega izvora in leži na vroči točki afriške tektonske plošče. Klifi na Medeiri segajo tudi 500 metrov in več v višino. Podnebje na otoku je sredozemsko. Povprečne temperature se gibljejo med 16 in 22 stopinj Celzija. Na območju lahko občudujemo eksotično vegetacijo.
image_alt
Za pomoč pri kupovanju rabljenih vozil nastal nov spletni portal

Turizem je na Madeiri pomembna gospodarska panoga, saj predstavlja kar 20 odstotkov skupnega BDP-ja. Oblasti so veliko dejavnosti usmerile tudi v varstvo okolja, saj je lepa narava glavna atrakcija, ki privablja turiste. V običajnih razmerah se na otoku veliko dogaja. Med bolj znanimi dogodki sta karneval in festival cvetja.
 

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.