Dewesoft s Katapultom najboljši v kategoriji Povezovanje

Ameriška gospodarska zbornica je izpeljala še tretji finale tekmovanja Best of the Best, tokrat v kategoriji Povezovanje. Pomerila so se podjetja Dewesoft, Zavarovalnica Triglav in Zavod Ypsilon.
Fotografija: Katapult, pospeševalnik podjetja DEWESoft, v Trbovljah. FOTO: Katapult
Odpri galerijo
Katapult, pospeševalnik podjetja DEWESoft, v Trbovljah. FOTO: Katapult

Za najboljšo prakso je bil izbran Dewesoftov Katapult, v katerem trenutno deluje že 31 podjetij in ekip, ki jih zlata gazela vse od 2016, ko je ustanovila ta podjetniški pospeševalnik, podpira z znanjem, infrastrukturo, različnimi podpornimi storitvami ter opremo za testiranje izdelkov. Na tak način jim omogoča, da večino svojega časa in energije lahko usmerijo v razvoj izdelka, torej v to, da svojo strast preobrazijo v podjetje.

»Dewesoft je zlata gazela 2012, ki s pomočjo mladim podjetnikom skrbi za nove gazele. Kar je še posebej pomembno za sedanji čas. Odlično opravlja vlogo pathfinderja – iskalca kariernih poti,« je v svoji utemeljitvi med drugim dejal Tomaž Lanišek, posebni gost, ki je Dewesoft tako kot številni spremljevalci virtualnega dogodka, postavil na najvišjo stopničko.


Ob trboveljski zlati gazeli sta bila finalista še Zavarovalnica Triglav s projektom Skupaj za prometno varnost in Zavod Ypsilon s projektom I'mpowered for the Future.
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.