Dewesoft optimistično tudi v drugem polletju

Trboveljski Dewesoft je na skupščini potrdil polletne poslovne rezultate in med solastnike podjetja sprejel še devet sodelavcev.
Fotografija: V podjetju so letos zaposlili 19 novih sodelavcev in število zaposlenih v Trbovljah povečali na 110.
Odpri galerijo
V podjetju so letos zaposlili 19 novih sodelavcev in število zaposlenih v Trbovljah povečali na 110.

Podjetje Dewesoft, ki je sicer maja zabeležilo rekordno rast prometa, saj je ta zrasla za 34 odstotkov, je do konca septembra ustvarilo 22,032 milijona evrov, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani 14-odstotna rast.

»Četudi nas ni zaobšla kriza, saj so naročniki, predvsem na področju vesoljske industrije, nekatere projekte zamaknili, smo za drugo polovico leta optimistični. Avtomobilska industrija že dela z nekaj več optimizma in naročila prihajajo. Nekaj večjih naročil pričakujemo še ta mesec in novembra. Ob izvedbi vseh bi bili lahko prihodki ob koncu leta nekaj odstotkov višji kot lansko leto, ko smo ustvarili 26,8 milijona evrov prihodkov,« pojasnjuje izvršni direktor Andrej Orožen.


V podjetju so letos zaposlili 19 novih sodelavcev in število zaposlenih v Trbovljah povečali na 110. Sicer pa celotna skupina Dewesoft šteje 17 podjetij, ki skupaj zaposlujejo več kot 260 ljudi.

Spomnimo, da je Dewesoft letos na 7. konferenci slovenskih izvoznikov, že šestič zapored prejel nagrado Zmagovalec slovenskega izvoza. 

Andrej Orožen, izvršni direktor Dewesoft.
Andrej Orožen, izvršni direktor Dewesoft.
»Druga polovica posla je opravljena na trgu. Tega dejstva se dobro zavedamo. In Dewesoft je uspešen tudi zaradi svoje močne globalne prodajne mreže. Sedaj smo že na vseh celinah, saj smo nedavno prodajnega zastopnika dobili tudi v JAR,« je takrat v pogovoru za Svet kapitala pojasnil Orožen.

»Investicija v odprtje novega trga znaša vsaj toliko kot razvoj novega izdelka. Še naprej se bomo trudili, da bomo svoj tržni delež povečevali. Nagrada Izvoznik leta pa nam tako potrjuje, da delamo prav,« je med drugim dejal Orožen, ki je ob prejemu nagrade poudaril, da je za uspeh podjetja v veliki meri odgovorna izjemna strategija dr. Jureta Kneza, vizionarja in predsednika uprave podjetja. »Vsega tega pa ne bi mogli uresničiti brez izjemnih sodelavcev in se jim iskreno zahvaljujem,« je še dejal Orožen.
 

Več iz rubrike

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.