Danfoss Trata z dosežki ostaja svetilnik Slovenije

Podjetje Danfoss Trata letos obeležuje 25. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti mu je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podelila jubilejno priznanje za 25 let uspešnega delovanja.
Fotografija: Aleksander Zalaznik,direktor Danfossa. FOTO: Šipić Roman / Delo
Odpri galerijo
Aleksander Zalaznik,direktor Danfossa. FOTO: Šipić Roman / Delo

V četrt stoletja je Danfoss Trata z 200 zaposlenih in pet milijonov evrov prometa zrasla do prek 100 milijonov evrov letnega prometa in 600 zaposlenih na dveh lokacijah v Sloveniji. Z 81.000 evri dodane vrednosti na zaposlenega za skoraj dvakrat presegajo slovensko povprečje. V podjetju z izdelki in storitvami za aplikacije daljinskega ogrevanja in hlajenja, regulacijo ogrevanja in klimatizacijo stanovanjskih ter poslovnih stavb ustvarjajo inženirstvo prihodnosti, v okviru katerega želijo z manj ustvariti več in do leta 2030 doseči tudi CO₂ nevtralnost.  

Boštjan Gorjup, predsednik GZS. FOTO: Delo
Boštjan Gorjup, predsednik GZS. FOTO: Delo

Priznanje GZS Danfoss Trati ob 25. obletnici delovanja


»Danfoss Trata je zgled neprestanega napredka in rasti. Svetu, ne le Sloveniji, Danfoss Trata daje dosežke, ki prispevajo k trajnosti. Inovacije, ki postavljajo izložbo globalnih trendov za pametne stanovanjske in poslovne zgradbe ter mestna omrežja daljinskega ogrevanja. Pri tem je podjetje odprto navzven in napaja rast tudi v okolju, s povezovanjem in prenosom znanj in dobrih praks na različnih področjih, od inoviranja do kadrovskih praks, navduševanja mladih za tehniko in inženirstvo in ne nazadnje, razvoja stroke vodenja,« je ob izročitvi priznanja ob 25-letnici rasti poudaril Boštjan Gorjup, predsednik GZS. Slednji podjetju želi, da tudi v prihodnje ostane svetilnik Slovenije 5.0, družbe, ki z uporabo znanosti, umetne inteligence, industrije 4.0 in inovativnosti zagotavlja delo, socialno varnost ter okoljsko vzdržnost po najvišjih svetovnih standardih. 

Trajnostna preobrazba mest s prihranki pri rabi energije


Generalni direktor Aleksander Zalaznik z jubilejnim priznanjem. FOTO: Arhiv podjetja
Generalni direktor Aleksander Zalaznik z jubilejnim priznanjem. FOTO: Arhiv podjetja
Priznanje je sprejel generalni direktor podjetja Aleksander Zalaznik, ki ga s ponosom uvršča v spričevalo uspehov, ki so jih izpolnili v 25 letih Danfossa Trate: »Podjetje smo pripeljali do družbe s 600 zaposlenimi in prometom, ki presega 100 milijonov evrov. Za to je bilo treba vložiti veliko znanja, dela, denarja, kakor tudi podpore vodstva danskega Danfossa. Nastalo je podjetje, na katerega smo lahko ponosni vsi zaposleni, ki smo ga imeli privilegij ustvarjati vseh 25 let, in vsi tisti, ki nam na tej poti sledite ter nas tako ali drugače podpirate.«

Podjetja Danfoss Trata je eno od vodilnih svetovnih dobaviteljev tehnologij in ponudnikov energetsko učinkovitih rešitev za stavbe, infrastrukturo, kmetijstvo ter okolje, pri čemer sodelujejo s partnerji v več kot 45 državah sveta. S prebojnimi lastnimi rešitvami Virtus, AB-QM, prenosniki toplote in digitalnimi pogoni NovoCon omogočajo trajnostno preobrazbo stavb in mest. Z razvojem programskih rešitev Enspire, Energis, Mentor Planner in Leanhit pa kombinacija fizične in programske opreme prinaša tudi 10- do 15-odstotne prihranke pri rabi energije.

 
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike