Corwin in Hartenberg v strateško partnerstvo

Sodelovanje med Corwinom in Hartenbergom bo obsegalo več kot pol ducata nepremičninskih projektov v Sloveniji in na Slovaškem.
Fotografija: Slika je simbolična. Foto: Voranc Vogel / Delo
Odpri galerijo
Slika je simbolična. Foto: Voranc Vogel / Delo

Sodelovanje med slovaškim razvijalcem Corwin in češko-slovaško investicijsko družbo Hartenberg bo obsegalo več kot pol ducata nepremičninskih projektov v Sloveniji in na Slovaškem, so spročili iz ljubljanske družbe Corwin, hčerinskega podjetja Corwin.

image_alt
Nepremičnine: Kako jih kupiti za čim manj in prodati za čim več?

Corwin je nepremičninski razvijalec na Slovaškem in v Sloveniji. Sodeluje z družbo Hartenberg Holding, ki se osredotoča na naložbe v srednjeevropski regiji in je trenutno dejavno v sedmih različnih panogah. V desetih evropskih državah ima več kot 40 podjetij. Obe strani pričakujeta, da bosta ustvarili vsaj štiri skupne projekte v Sloveniji, kjer je Corwin že prisoten s svojim 221-stanovanjskim projektom Kvartet ter z največjim, najbolj trajnostnim in vrhunskim poslovnim kompleksom v državi - Vilhario. Oba projekta nastajata v Ljubljani. Vilharia bo kot prvi skupni projekt obeh partnerjev vodilni poslovno-nepremičninski projekt v Ljubljani. Gradnja se bo predvidoma začela v zadnjem četrtletju leta 2022, sledili pa bodo še drugi projekti.

Partnerstvo tudi priložnost za pospešitev njune rasti in izpolnitev pristopa k trajnosti

Po besedah družbe Corwin to partnerstvo ni le znak vzajemnega zaupanja in spoštovanja, temveč tudi priložnost za pospešitev njune rasti in izpopolnitev njunega pristopa k trajnosti. »V 11 letih delovanja smo ustvarili nekaj edinstvenih projektov, vendar smo se pripravljeni še bolj razširiti in premakniti merila kot vodilni na področju trajnostnega razvoja nepremičnin. Naš cilj je postati mednarodna zelena naložbena platforma in verjamemo, da je to partnerstvo lahko prvi korak k temu cilju,« je dejal Róbert Mitterpach, finančni direktor in član uprave družbe Corwin.

image_alt
Predmeti, za katere se je izkazalo, da so vredni celo premoženje

Hartenberg Holding - poleg vzpostavitve močnega položaja na nepremičninskem trgu - pričakuje, da bo partnerstvo še okrepilo njegove zelene cilje. »To partnerstvo vidimo kot naložbo v trajnostni razvoj nepremičnin, ki bo oblikovala krajino Ljubljane in Bratislave. Cenimo Corwinovo osredotočenost na dober urbanizem, inovativne in ekološke rešitve ter izvrstno arhitekturo, ki jim pomaga nenehno zagotavljati projekte edinstvene kakovosti. Z združitvijo naše finančne moči in Corwinovega znanja lahko sodelujemo pri pozitivni preobrazbi mest in ustvarjamo izjemno trajnostne projekte, na katere smo lahko ponosni. Pričakujemo, da bo naše skupno podjetje v naslednjih nekaj letih postalo vodilno na trgu v Ljubljani,« je dodal Jozef Janov, vodilni družbenik v Hartenberg Holding.

image_alt
Plastika Skaza prehaja na šesturni delovnik

Več iz rubrike