Coca Cola kupuje srbskega proizvajalca vode

Coca Colina Rosa prevzema tovarno vode z blagovnima znamkama Duboko in Deep.
Fotografija: Coca Cola. Foto: Benoit Tessier/REUTERS
Odpri galerijo
Coca Cola. Foto: Benoit Tessier/REUTERS

Družba Allied Beverages Adriatic iz Zemuna (ABA), lastnica ustekleničene vode Rosa, ki je del hčerinskega podjetja Coca-Cole, Barlan Inc, namerava prevzeti podjetje Andjelković AL iz Beograda, poroča Poslovni dnevnik.

image_alt
Če menite, da je voda iz plastenke čistejša, se motite

Pogodba o prevzemu je bila sklenjena julija letos, dokončni prevzem pa bo stekel po končani transakciji, še navajajo lokalni mediji.

ABA je nosilec poslovanja v Srbiji, v okviru katerega se negazirana naravna izvirska voda lansira na trg Srbije, Bosne in Hercegovine in ostale trge. Medtem ko podjetje Andjelković v Neresnici pri Kučevem proizvaja negazirano in gazirano naravno mineralno vodo z izvirom na pobočjih Homolj.

Za najnovejšo tehnologijo porabili več kot milijon evrov

Podjetje Andjelković se ukvarja s proizvodnjo plošč, cevi in profilov iz plastike, leta 2017 pa so kupili tovarno vode z blagovnima znamkama Duboka in Deep.

Izjemno kakovostna voda Duboka. Foto: Danila Shtantsov/Shutterstock
Izjemno kakovostna voda Duboka. Foto: Danila Shtantsov/Shutterstock

Kot so poročali tuji mediji, so tovarno odprli šele eno leto po nakupu, ker so želeli, da je obratovanje popolnoma pripravljeno. Direktor podjetja Zoran Andjelković je takrat povedal, da so obrat opremili z najnovejšo tehnologijo za polnjenje vode in ostalo vrhunsko opremo, za kar je podjetje porabilo več kot milijon evrov.

Sestava vode izjemno kakovostna

Naravna mineralna voda Duboka izvira na pobočjih gora v Neresnici, kjer naj bi bili izviri, po pričevanju poznavalcev, stari več kot 20.000 let.

Ker gre za tako imenovane samonalivalne izvire, je voda vrhunske naravne kakovosti in fizikalno-kemijsko in mikrobiološko gledano ne potrebuje predelave, marveč se v tovarni le preventivno UV sterilizira in mikrofiltrira.

Voda posebne sestave, s prisotnostjo pomembnih mikroelementov, je uvrščena med najkakovostnejše mineralne vode v Srbiji, navajajo tuji mediji. Kakovost vode dvigujejo predvsem za telo pomembni elementi, kot so železo, cink, kobalt in mangan, razlagajo poznavalci.

image_alt
Po pivo, kolenske ščitnike in Ferrari na finančno upravo

Poslovni dnevnik poroča, da je Andjelković v začetku letošnjega leta, dal pobudo za razdelitev podjetja na dve samostojni družbi z namenom prodaje vodnega posla. Novo podjetje se bo še naprej ukvarjalo z aluminijem, medtem ko je preostali delež podjetja, ki gre v prodajo, ostal v dejavnosti naravne vode s pripadajočimi sredstvi in zaposlenimi.

Več iz rubrike