Coca-Cola HBC: Izjemna priznanja za trajnostno poslovanje na več ravneh

Indeks trajnostnega razvoja Dow Jones 2019, vodilni globalni primerjalni indeks za trajnostno poslovanje, je družbo Coca-Cola HBC ocenil kot vodilno trajnostno usmerjeno družbo med ponudniki pijač v Evropi in drugo na globalni ravni.
Fotografija: Coca‑Cola HBC posluje v 28 državah in oskrbuje približno 595 milijonov ljudi. REUTERS
Odpri galerijo
Coca‑Cola HBC posluje v 28 državah in oskrbuje približno 595 milijonov ljudi. REUTERS

V enajstih merjenih kategorijah je družba Coca-Cola HBC letos osvojila vse točke, v preostalih devetih pa je izboljšala oceno. Tako je dosegla skupni rezultat 90 točk in se uvrstila na prvo v Evropi in zasedla drugo na globalni lestvici Indeksa trajnostnega razvoja Dow Jones 2019. 

 


Preberite tudi: OPIS BLAGOVNE ZNAMKE: Coca-Cola


Dosežki s področja trajnostnega poslovanja, ki so prispevali k rezultatu družbe Coca-Cola HBC v letu 2018:

 
  • Družba je dosegla svoj cilj, da zmanjša izpuste ogljika v svoji vrednostni verigi za 25 % v primerjavi z letom 2010. To pomeni zmanjšanje za 1,27 milijona ton izpustov ogljika. Družbi je zmanjšanje emisij uspelo dve leti pred ciljnim rokom v letu 2020.
  • Zavzetost zaposlenih je v družbi dosegla 88 %, kar je nad povprečjem, ki ga dosegajo družbe z lestvice FTSE 100.
  • Več kot tretjino (37 %) vodilnih položajev zdaj zasedajo ženske. Cilj družbe je ta delež do leta 2025 povišati na 50 %.
  • Od 3,237 milijona evrov za stroške dobaviteljev je Coca-Cola HBC 98 % sredstev porabila na lokalni ravni ter tako podprla zaposlovanje in podjetja v državah, kjer posluje. Lokalno gospodarstvo je podprla tudi s plačilom davkov v višini 328 milijonov evrov.
  • Družba je investirala 7,9 milijona evrov v projekte, namenjene skupnosti. Od tega je več kot tretjino namenila svojemu programu Coca-Colina priložnost za mlade, ki pomaga mladim razvijati njihove poslovne in življenjske veščine.
  • Coca-Cola HBC je v svojih proizvodnih obratih zmanjšala količino vode, porabljene med proizvodnjo, za 22 % v primerjavi z letom 2010.
Več kot tretjino (37 %) vodilnih položajev družbe Coca-Cola HBC zasedajo ženske.
Več kot tretjino (37 %) vodilnih položajev družbe Coca-Cola HBC zasedajo ženske.


Predsednik uprave družbe Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanović, je ta dosežek pospremil z besedami: »Počaščeni in ponosni smo, da je bila predanost trajnostnim praksam naših zaposlenih in partnerjev ponovno prepoznana. Vsi se dobro zavedamo, da je to le delček v mozaiku. Priložnosti nikoli ne zmanjka, saj lahko vedno naredimo še nekaj več. Zato si močno prizadevamo za konsistentno in dolgoročno izpolnjevanje naših trajnostnih ciljev.«


O podjetju Coca-Cola HBC

Coca‑Cola HBC posluje v 28 državah in oskrbuje približno 595 milijonov ljudi. Skupina je bila razglašena za vodilno na svetu v industriji pijač v sklopu svetovnega in evropskega indeksa trajnostnega razvoja Dow-Jones, prav tako pa je uvrščena v indeks FTSE4Good. Delnice družbe Coca‑Cola Hellenic so uvrščene v najvišji razred Londonske borze, t. i. premium listing (LSE: CCH), kotirajo pa tudi na atenski borzi (ATHEX: EEE).

 

Več iz rubrike

Komentarji: