Branko Drobnak zaključil predsedovanje klubu Poslovnih angelov Slovenije

Nina Dremelj je nova predsednica kluba Poslovni angeli Slovenije.
Fotografija: Branko Drobnak je zaključil svoje 10-letno predsedovanje klubu Poslovnih angelov Slovenije. FOTO: Vukelič Ljubo / Delo
Odpri galerijo
Branko Drobnak je zaključil svoje 10-letno predsedovanje klubu Poslovnih angelov Slovenije. FOTO: Vukelič Ljubo / Delo

Občni zbor kluba je na virtualnem srečanju 12. januarja za naslednico Branka Drobnaka, ki je klub vodil 10 let, soglasno imenoval Nino Dremelj za obdobje štirih let.

Nina Dremelj. FOTO: Alita Capital
Nina Dremelj. FOTO: Alita Capital
Nina je z Brankom sodelovala že leta 2016, ko mu je pomagala voditi klub. Potem se je podala na samostojno poslovno pot, kot investitorica v podjetju AlpVent AG in kasneje v Alita Capital. Ima bogate mentorske izkušnje in je dobro poznana strokovnjakinja v Slovenskem startup ekosistemu.

Nova predsednica je s sabo pripeljala nekaj svežih obrazov. Tako sta nova člana upravnega odbora postala Jure Tomc in Mark Kalin, ki imata vzpostavljene mednarodne povezave predvsem s Kitajsko in Švedsko. Z namenom kontinuitete delovanja kluba bosta sodelovanje v upravnem odboru nadaljevala Goran Tomšič in Branko Drobnak.


Da bi Poslovni angeli Slovenije pri svojem delovanju pridobili še večjo mednarodno dimenzijo, je oblikovala razširjeni upravni odbor, katerega člani so:  

Stuart Browne - Pycap Ventures 
Fan Yu – GTOG Investment 
Alexandre Massart 
Rok Habinc – STH Management 

Nove moči so tudi v operativnem delu kluba, saj se ekipi pridružuje Marcel Hren.

Nina Dremelj je na srečanju zbora kluba predstavila ambiciozen štiriletni načrt aktivnosti, od mentoriranja do večje spodbude vlaganju tveganega kapitala.

Na sliki so po vrsti Nina Dremelj, Jure Tomc, Mark Kalin in Marcel Hren. FOTO: Poslovni angeli Slovenije
Na sliki so po vrsti Nina Dremelj, Jure Tomc, Mark Kalin in Marcel Hren. FOTO: Poslovni angeli Slovenije

Več iz rubrike